muy nuboso
  • Màx: 16°
  • Mín: 12°
16°

El petit comerç pateix una caiguda de vendes de fins al 30 per cent

El descens de facturació en les rebaixes d'estiu se situa en el 8%

El petit i mitjà comerç de Palma xifra entre el 15 i el 30 per cent la caiguda de les seves vendes respecte a l'any passat, descens que no ha estat pal·liat per la campanya de rebaixes que actualment està registrant una reducció de la facturació per als empresaris pròxima al 8 per cent, segons posen de manifest els presidents de diferents zones comercials afiliades a la patronal Pimeco. Els comerciants enumeren entre les causes d'aquesta pèrdua d'activitat al sector comercial la desacceleració econòmica i la caiguda del consum intern, la recessió turística tant en nombre de visitants com en la seva despesa mitjana unitària, les obres fetes al centre de Ciutat i els seus consegüents problemes d'accés, com també la creixent primacia en varietat i preu de les grans superfícies sobre els petits establiments.

El president de l'associació de comerciants de Santa Eulàlia i Plateria, Mateu Oliver, afirma que les vendes en aquesta zona han caigut de començament d'any ençà entre un 25 i un 30 per cent. Afirma que aquesta caiguda és menys important en les tres principals vies comercials de la ciutat "Sant Miquel, Jaume III i Sindicat", mentre que a les zones limítrofes, no tan cèntriques, la reducció és major. Diu que la caiguda és deguda a la «crisi econòmica», a la caiguda turística i a les obres.

Juan Gómez, president de l'associació de la plaça Major, quantifica la caiguda de les vendes en un 12 per cent, sense comptar la inflació. Afirma que la temporada de rebaixes, de moment, no ha reactivat les vendes. Joan Binimelis, president de l'associació comercial del Carrer de Sant Miquel, coincideix amb els anteriors i situa la caiguda de la facturació entre un 25 i un 30 per cent respecte a l'any passat. En el mateix sentit, el president d'associació comercial de Ciutat Antiga, Joan Serra, qualifica de «molt dolents» els mesos de febrer, març i abril «especialment a causa de les obres al centre històric de Palma», encara que és l'únic a qualificar de «normal» l'actual temporada de rebaixes d'estiu. «Estam venent al mateix nivell que l'any passat».

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.