algo de nubes
  • Màx: 19°
  • Mín: 14°
16°

Les penyes recuperen l'esperit de Sant Agustí després de dos anys de polèmica

La tornada d'El Coso restitueix la normalitat i l'esplendor de les festes del municipi

30702
Maria Antònia Munar fou la més aclamada. | T.A.

La tranquil·litat i la normalitat tornaren ahir a les festes de Sant Agustí després de dos anys de polèmica pels incidents del 2000, en què els enfrontaments entre els antidisturbis de la Guàrdia Civil i integrants de la penya El Coso es resolgueren amb la detenció d'un dels penyistes i exregidor de l'Ajuntament i amb l'absència "almanco de manera organitzada" de tal penya en l'edició de l'any passat, en què hi hagué un espectacular desplegament policíac. La festa s'ha recuperat i el bon ambient envaí els carrers de Felanitx. La tornada d'El Coso "la penya més antiga i majoritària" i la col·laboració en la festa de la resta de penyes com ara s'Espaseta, es Bous, El Venao, El Burladero i Estocada, juntament amb la presència quasi testimonial dels cossos de seguretat, feren que la festa recuperàs la normalitat, ja que no es registrà cap incident i gràcies a això Sant Agustí brillà en tota la seva esplendor, enmig d'un gran ambient i de la marxa del jovent.

Els actes oficials començaren a les 11.00 del matí amb una missa al convent de Sant Agustí a la qual assistiren les autoritats acompanyades pels balls dels Cavallets, els caparrots i música de xeremies, tamborins i flabiols. La comitiva la integraven el batle de Felanitx, Miquel Julià, i els regidors de l'Ajuntament; la presidenta del Consell de Mallorca, Maria Antònia Munar i els vicepresidents, Miquel Nadal i Maria Antònia Vadell; el conseller de Presidència del Govern balear, Antoni Garcías i la delegada del Govern central, Catalina Cirer. De manera extraoficial, hi assistí la consellera de Medi Ambient i veïna de Felanitx, Margalida Rosselló.

En sortir del convent, la penya El Coso esperava les autoritats perquè passassin per davall del pal·li després d'adorar Kika, la seva mascota, que desenterraren a les 6.30 del matí en un dels actes més tradicionals i arrelats de la festa.

«Chenoa!, Chenoa!». La triomfadora d'aquest acte va ser Maria Antònia Munar, que els integrants d'El Coso i la resta de penyistes reberen amb crits de «Chenoa!, Chenoa!». La presidenta acceptà la broma amb simpatia i passà per davall el pal·li besant i sent besada per diversos integrants de les penyes.

Un fet que il·lustra el bon ambient viscut ahir a Sant Agustí de Felanitx va ser la reacció del batle, Miquel Julià, quan li banyaren la camisa i l'americana amb el suc no identificat d'algun tassó d'un penyista. «Això és fruit de les festes, demà l'americana se'n va a la tintoreria i assumpte resolt. Jo vull que les festes siguin participatives i participar-hi té aquestes coses», apuntà el batle.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.