muy nuboso
  • Màx: 16°
  • Mín:
16°

La Sala autoritzarà amarraments a s'Oberta tot i l'avís de Medi Ambient

Tècnics municipals estudien el model de permís que han de donar

L'Ajuntament de Muro té previst començar a autoritzar amarraments en el moll de s'Oberta a partir d'aquesta mateixa setmana, tot i que des de la Conselleria de Medi Ambient s'ha advertit que aquests permisos podrien ser declarats nuls. El tinent de batle de Muro, Nofre Plomer (PP), explicà ahir que «els tècnics del Consistori estan estudiant el model d'autorització que podem fer segons Demarcació de Costes, i quan tinguin clar aquest punt començarem a donar permisos». Plomer va afegir que donaran el vistiplau fins a 75 amarratges sempre que els sol·licitants justifiquin que tenien la seva embarcació a la zona.

Segons la normativa, els amarraments de s'Oberta poden ser autoritzats pel parc natural de s'Albufera, la Direcció General de Recursos Hídrics de la Conselleria de Medi Ambient o Demarcació de Costes, dependent del Ministeri de Medi Ambient. No obstant això, Nofre Plomer indicà que «Demarcació de Costes ha cedit a l'Ajuntament la gestió dels amarraments i ara aquest està legitimat per concedir-los, i així ho farem». «Si la Conselleria té qualque problema amb les nostres autoritzacions, que ho comuniqui al sol·licitant», afegí.

En aquest sentit, precisà que les autoritzacions que doni el Consistori estaran condicionades al permís de la Conselleria, igual que les 45 que ha concedit la Conselleria ho estan al permís de Costes. Per la seva banda, des de Medi Ambient es manifestà que la gestió dels amarratges com a servei de temporada no es pot concedir a l'Ajuntament de Muro, com ha fet el Ministeri de Medi Ambient, perquè els amarraments no són com els para-sols i gandules de les platges i no es poden considerar un servei de temporada.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.