cielo claro
  • Màx: 21°
  • Mín: 14°
20°

Les pluges que han caigut l'agost baten rècords en cinc zones de l'illa

Les recents precipitacions són típiques de tardor

El Centre Meteorològic de Balears ha calculat que el mes d'agost del 2002 els litres de pluja caiguda han batut rècords en cinc zones de Mallorca, mentre que les pluges caigudes a Eivissa i a Menorca han estat considerablement menors que les que ostenten el rècord. Per exemple, a l'aeroport d'Eivissa han caigut "des de principi de mes" 70'6 litres per metre quadrat i l'agost de 1981 les pluges hi varen deixar 92'7 litres per metre quadrat. A Maó la pluja ha descarregat 52'1 litres per metre quadrat, però tampoc no s'ha batut el rècord, ja que l'agost de 1997 varen ploure 140'6 litres per metre quadrat.

Així ho ha confirmat José Antonio Guijarro, cap de la secció d'estudis i director en funcions del Centre Meteorològic de Balears, qui ha apuntat que «si bé és cert que per regla general ha plogut aquest mes d'agost més que en els últims 25 anys i que s'han batut rècords de pluja en diversos punts de Mallorca, en altres zones, com per exemple al Port de Pollença, no ha estat així "el 1996 hi varen caure 79'1 litres per metre quadrat i des de començament d'agost només hi han caigut 53'4 litres per metre quadrat", tot i que encara ens falten les dades d'aquests darrers dies d'agost».

Però sí que s'ha superat el rècord de pluges en cinc zones de Mallorca. Capdepera ha depassat els 155 litres per metre quadrat de principi d'agost ençà, xifra superior als 72'1 litres per metre quadrat de 1983. El mateix ha succeït amb la zona de Lluc, que ja registra 209 litres per metre quadrat aquest mes i supera el rècord de 1976, situat en 79'1 litres per metre quadrat. A la zona de sa Canova-sa Pobla, aquest agost hi han caigut 88'1 litres per metre quadrat i el rècord estava en 72'5 el 1995. També s'han batut rècords de pluja a l'aeroport de Palma "amb 88'5 litres per metre quadrat aquest mes" i a la zona de Portopí, que ja ha recollit 121'6 litres per metre quadrat.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.