algo de nubes
  • Màx: 14°
  • Mín: 11°
13°

L'alternativa de portar el tren fins a l'edifici d'Es Fogueró guanya força

L'Ajuntament tractarà de definir aquesta setmana el traçat entre sa Pobla i el municipi

L'Ajuntament d'Alcúdia tractarà de definir aquesta setmana quin serà el traçat que tindrà la línia de tren que connectarà sa Pobla amb el municipi. El batle, Antoni Alemany (PSOE), ja ha remès als portaveus dels distints grups polítics amb representació municipal els diferents traçats proposats per Serveis Ferroviaris de Mallorca, encara que una vegada que l'Ajuntament es decanti per un, serà necessari realitzar un estudi de detall per comprovar si tècnicament el recorregut és viable. De moment l'alternativa que ha agafat més força és la de portar el tren fins a Alcúdia per la carretera de s'Albufera. L'estació de ferrocarril se situaria a l'edifici abandonat d'Es Fogueró, en el límit amb el sòl urbà, i des d'allà es connectaria amb el Port d'Alcúdia i Alcúdia mitjançant un tramvia.

Aquesta és la solució que des d'un principi han defensat els nacionalistes d'UM, que no estaven disposats a acceptar la proposta llançada fa poc per Obres Públiques que el tren arribàs fins a la rotonda del cavall de l'escultor Aligi Sassu, paral·lela a la carretera d'Alcúdia, vorejant el puig de Sant Martí i la zona humida de Maristany. «El traçat de la carretera ja va afectar Maristany i la muntanya, i no consentirem que torni a passar. Per nosaltres la millor alternativa és portar el tren fins en Es Fogueró», digué Miquel Ferrer.

Ferrer, regidor d'Urbanisme, defensa, a més d'això, aquesta opció, perquè acostaria el ferrocarril fins al futur polígon industrial. El batle, Antoni Alemany (PSOE), que fins ara havia evitat definir-se sobre el traçat, indicà ahir que «per mi l'alternativa de portar el tren fins en Es Fogueró i llavors connectar amb el Port i Alcúdia amb una línia de tramvies és bona, perquè aproparia el ferrocarril al poble».

El portaveu del PP, Miquel Ramis, ha criticat durament «la manca de definició» d'UM i PSOE respecte del traçat del tren. Ramis diu que el projecte del tren «està immadur, i arriba tard i malament». El portaveu del PP recorda que «PSOE i UM no es posen d'acord pel que fa al traçat» i critica que «si ells no es posen d'acord no hem de ser nosaltres els que haguem d'oferir una solució». En aquest sentit, el PP exigeix que es defineixi cada alternativa del traçat en tots els seus punts. «Dir que el tren anirà en Es Fogueró i llavors hi haurà un tramvia, sense definir si aquest travessarà la zona arqueològica, és com no dir res», digué Ramis.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.