lluvia moderada
  • Màx: 16°
  • Mín: 12°
16°

Llum verda a la nova temporada de pesca de la llampuga

El termini per a la seva captura hi posa punt final el 30 de novembre

La Direcció General de Pesca ha informat que des d'ahir i fins al 30 de novembre la flota professional d'arts menors "llaüts de menys de 12 metres d'eslora" que es dedica a la pesca de la llampuga pot començar la captura d'aquest peix pelàgic oceànic i migrador, conegut pels científics amb el nom de Coryphaena hippurus. Aquest peix té un creixement molt ràpid i un cicle vital relativament curt. De fet, durant el segon any de vida ja fa 80 centímetres i després del tercer o del quart pot arribar fins a dos metres i pesar fins a 30 quilos. La pesca de la llampuga es basa en l'aprofitament del costum que tenen aquests peixos d'enrevoltar els objectes que suren a la mar, i es fa amb un ormeig anomenat llampuguera.

La normativa de pesca en aigües interiors de l'Arxipèlag es regeix per l'ordre de la Conselleria, que substitueix l'aprovada l'any 90. Així, s'adapta a les normes de dret comunitari i a la nova política comuna. La normativa aprovada introdueix novetats com ara l'ampliació del període de descans, ja que les embarcacions dedicades a la pesca han d'estar amarrades a port un mínim de 30 hores consecutives cada setmana. En la normativa derogada es descansava 24 hores a la setmana.

D'altra banda, la confraria de pescadors haurà de comunicar a la Direcció General de Pesca el dia del començament de la temporada de cada una de les barques, que ha de ser entre el 25 d'agost i el 5 de setembre. Igualment, es modifiquen els terminis del sorteig que fan les confraries de pescadors per atorgar la posició de les pesqueres. Aquest s'ha de fer entre el 15 i el 20 de juliol.

La Direcció General de Pesca, juntament amb la Federació de Confraries de Pescadors, ha editat uns tríptics i uns cartells explicatius sobre aquest peix, que es distribuiran a través de les peixateries a partir d'avui amb l'objectiu de fomentar i de revalorar aquest producte. Aproximadament es dediquen a la seva captura 40 embarcacions, que l'any passat n'agafaren més de 200 tones. La llampuga és un dels peixos més saborosos que es poden pescar en aquest temps a la Mediterrània.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.