algo de nubes
  • Màx: 16°
  • Mín:

El jutjat obliga la Cambra de Comerç a donar de baixa un gestor

El professional treballava d'habilitat de funcionaris jubilats a l'Administració pública

La Cambra de Comerç de Mallorca i Eivissa-Formentera haurà de donar de baixa del seu cens un gestor administratiu que treballava com a habilitat de classes passives (responsable del pagament de les pensions de jubilació en l'Administració) i anul·lar-li les quotes que havia de pagar durant dos anys, tal com ha establert el jutge del contenciós número 2 de Palma, Ramon Gorbs. El professional recorregué contra la resolució del conseller d'Economia i vicepresident del Govern, Pere Sampol, qui confirmà l'acord de la Cambra de rebutjar la seva petició de donar-lo de baixa de la institució i anul·lar-li les liquidacions de les quotes camerals dels anys 1998 i 1999.

El jutge recorda que són múltiples les resolucions a tot l'Estat que han considerat que aquest tipus de professió no es pot incloure en les activitats comercials, industrials i nàutiques, l'exercici de les quals atribueix la condició d'elector de les Cambres Oficials de Comerç, Indústria i Navegació. Segons la sentència, en base a la jurisprudència, malgrat que l'exercici d'aquesta activitat estigui subjecte a l'Impost sobre Activitats Econòmiques, com que no ho està en concepte d'activitat comercial, el titular no està obligat al pagament del recurs cameral permanent.

La resolució del jutjat contenciós recull una sentència del Tribunal Suprem (TS) referent als gestors administratius, una professió anàloga a la que desenvolupa el recorrent. «Només han d'adquirir la condició d'electors les persones naturals o jurídiques que exerceixin activitats comercials, industrials o navilieres, exercici que no és identificable amb el que realitzen els gestors administratius», assenyalà el Suprem.

L'alt tribunal estableix que la incorporació a les Cambres de Comerç ha de ser interpretada de manera restrictiva, «ja que és una excepció al règim general de lliure associació». El TS diferencia entre la condició dels farmacèutics, que han de pagar a les Cambres, perquè, malgrat actuar com a professionals de la sanitat, també assumeixen la condició de titular d'una activitat comercial. En traslladar aquesta sentència al cas de l'habilitat, es conclou que la seva activitat no és comercial, ha de quedar fora del cens i, conseqüentemt, sense l'obligació de pagar les quotes.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.