algo de nubes
  • Màx: 16°
  • Mín:

Prop de 30.000 usuaris queden sense llum a l'illa de Mallorca

La pluja inundà set transformadors de Gesa a Palma i un a Peguera

Al voltant de 30.000 clients de Gesa-Endesa, segons va indicar un portaveu de la companyia, van patir talls de llum durant el matí d'ahir a tot Mallorca. El 90 per cent d'aquests talls es produïren a la zona de Palma. A les 14.00 hores eren 11.000 els abonats que no tenien llum, mentre que a l'horabaixa només restaven un miler de llars sense llum.

Quant a les ratxes de vent, foren més aviat puntuals i no van superar els 50 quilòmetres per hora. Pel que fa als talls de corrent, aquests foren motivats per la intensa pluja caiguda en poc espai de temps, sobretot entre les 10.30 i les 12.00 del migdia, que inundà les línies de subministrament de corrent elèctric.

Aquest fou el moment crític de les apagades de llum. La «caiguda» de vuit línies de Palma i una a Peguera provocaren problemes de proveïment, si bé devers les 14.00 hores només eren 11.000 els clients que continuaven sense servei. Més tard, a les 17.30 hores, ja havien pogut ser controlats la major part dels problemes ocasionats per la pluja i només un miler de clients de Palma i del municipi de Peguera esperaven encara que quedàs restablert el servei elèctric de Gesa.

Segons Carles Benito, portaveu de l'ens públic, «aquesta vegada el problema no ha estat pas, com en les darreres ocasions, per motiu de l'aparell elèctric amb la caiguda de gran quantitat de llamps, sinó que, més aviat, ha estat un problema amb els transformadors individuals soterrats, que han quedat totalment negats».

Ja hi tornam a ser
Una altra vegada caigué una espectacular barrumbada a Palma i, com no podia ser d'altra manera, es tornaren a reproduir escenes ja massa habituals per als mallorquins. Aquesta vegada, emperò, no foren els llamps el problema, com havia succeït a principi d'aquest mes, sinó els transformadors individuals de què disposa Gesa-Endesa a Palma. L'eficient feina dels operaris de Gesa facilità la reposició de gairebé tots els serveis en poques hores.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.