algo de nubes
  • Màx: 19°
  • Mín: 14°
14°

Mallorca, negada

Una barrumbada caiguda entre les 10.30 i les 12 del migdia provocà el caos

36106

El ruixat que va caure ahir sobre Mallorca va provocar un nou caos a municipis de l'Illa com Palma, Llucmajor, Algaida, Santanyí, Marratxí i ses Salines, entre d'altres. S'hi inundaren garatges, plantes baixes, comerços i carreteres. Les centraletes dels Bombers de Palma, els Bombers del Consell de Mallorca, el Centre de Coordinació d'Emergències i altres serveis d'emergència quedaren col·lapsats, sobretot entre les 10.30 i les 12.00, quan la descàrrega d'aigua fou molt intensa. Els Bombers reberen més de 1.400 telefonades de ciutadans afectats per l'aigua.

La pluja va causar nombrosos accidents de circulació. El més greu es va produir a l'altura del quilòmetre set de la carretera de Manacor. Dues persones patiren ferides de diversa consideració i varen ser traslladades a centres sanitaris de Palma. La majoria dels sinistres varen ser de xapa i només es varen haver de lamentar desperfectes materials.

La rotonda del polígon de Can Valero va quedar inundada, com és habitual cada vegada que plou de manera considerable. Tanmateix, ahir es va viure una escena poc habitual, ja que dues persones varen posar en marxa les seves motos aquàtiques i varen fer una volta durant uns minuts. Una patrulla de la Policia Local de Palma es va desplaçar d'immediat al lloc dels fets, però els dos individus ja havien marxat.

La pluja va causar també talls en el subministrament elèctric. Fins a 30.000 clients de la companyia elèctrica Gesa varen patir talls de llum durant el dematí, ja que la pluja va inundar vuit de les transformadores subterrànies. La majoria dels afectats eren residents de Palma.

Precisament a Palma fou on la pluja va caure amb major intensitat de tota l'illa de Mallorca. Segons les dades facilitades pel Centre Meteorològic de Balears, es varen recollir 55'4 litres per metre quadrat a l'observatori de Porto Pi entre les 10.30 i les 11.30. En dos intervals de deu minuts varen caure 20 i 15 litres per metre quadrat, la qual cosa va originar el caos. A la resta de l'Illa les quantitats recollides foren menors.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.