nubes dispersas
  • Màx: 16°
  • Mín:
16°

El sostre de població de Campanet serà reduït a la meitat

Les noves normes encara no inclouen la requalificació del nou polígon industrial

36110
El creixement urbà es limitarà només a completar els carrers ja existents . | T.G.

El sostre de població de Campanet ha quedat reduït a manco de la meitat, amb la recent entrada en vigor de la nova normativa urbanística en sòl urbà, que va ser autoritzada pel Consell Insular de Mallorca. Les anteriors normes subsidiàries preveien un creixement de fins a 11.500 habitants, mentre que ara el sostre ha quedat limitat a tan sols uns 5.000. Aquesta important reducció ha estat possible mitjançant una dràstica retallada en les densitats edificatòries del poble.

Així, si fins ara la profunditat permesa per construir eren 20 metres, actualment ha passat a només 16 i fins i tot a tan sols 12 metres en algunes zones específiques. Un altre dels canvis més importants és que a la zona de Son Pocos només es podran aixecar edificis de planta baixa més un pis, quan fins ara es permetia una alçada més. El batle, Francesc Aguiló, va comentar que el creixement urbà es limitarà només a completar els carrers ja existents.

La reforma de la normativa va ser encetada l'any 1998, quan es va realitzar una moratòria que ja havia decaigut per a la construcció d'edificis que sobrepassassin la nova normativa. Francesc Aguiló volia que s'aprovàs de manera definitiva la nova planificació per tal de no haver de crear greuges comparatius i haver de permetre edificis amb els paràmetres urbanístics antics, que eren molt més generosos.

La nova normativa no inclou encara la requalificació dels terrenys per al nou polígon industrial, que serà tramitat amb una modificació puntual del nou text. Tot i que inicialment es preveia requalificar 16.000 metres, finalment aquesta extensió es pot elevar fins a un total de 25.000 metres. Precisament una part important d'aquests terrenys ja són propietat del Govern de les Illes Balears, que ha executat una opció de compra que hi tenia.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.