nubes
  • Màx: 19°
  • Mín: 16°
18°

Rosselló: «Il·legalitzar Batasuna atempta contra les llibertats»

Rosselló i Cámara explicaren el posicionament d'Esquerra Unida

El coordinador d'Esquerra Unida a les Balears, Miquel Rosselló, i el senador autonòmic d'aquesta formació, Manuel Cámara, informaren ahir que aquesta força es pronunciarà en contra de la proposta d'il·legalització de Batasuna, qüestió que es debatrà dilluns en el Congrés dels Diputats. Segons va explicar Rosselló, després que dijous es reuniren a Madrid tots els coordinadors generals de les diferents federacions d'Esquerra Unida, el partit «va prendre la decisió clara i uniforme, per àmplia majoria (12 vots enfront de 3), de no donar suport a la il·legalització de Batasuna».

Segons el coordinador d'EU a les Balears, es tracta d'«una decisió conseqüent amb la posició política que va prendre el partit en el moment en què es discutia la Llei de partits polítics», moment en què aquesta força va expressar la seva oposició a la mesura, perquè «atempta contra les llibertats democràtiques i públiques». «Per aconseguir una major seguretat i per combatre el terrorisme s'estan retallant les llibertats democràti- ques» i aquest és un camí que, «des de la més ferma defensa de les llibertats», és «absolutament inassumible i inacceptable», va continuar.

Segons l'opinió del líder d'esquerres, un dels aspectes més qüestionables de la llei és el que es refereix a la determinació dels límits, ja que deixar ambigüitats en una llei aprovada és «absolutament inacceptable, no és propi d'un Estat democràtic».

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.