El consum de drogues de disseny i de cannabis ha patit un increment espectacular a Manacor i comarca entre els joves menors de 18 anys. El centre comarcal de tractament de Manacor, entitat que depèn del Consell de Mallorca i que dóna suport mèdic i social als toxicòmans, ha tingut un augment molt considerable de demandes de tractament per aquests joves, molt superior a l'any anterior. Així ho va explicar el doctor Lluís Garau, un dels responsables del Centre.
«La memòria del 2001 encara no està publicada, però ja podem avançar que la demanda de tractament per drogues de disseny i cannabis per part de joves d'entre 13 i 18 anys ha pujat molt. Per posar un exemple, si en el 2000 hi havia 2 casos ara n'hi ha 14. Després tractam els heroïnòmans, que solen tenir entre 25 i 35 anys. El 2000 vàrem atendre un total de 220 demandes». L'equip del centre de tractament està integrat per un doctor, un psicòleg, un treballador social i un auxiliar. El doctor Garau explicava que «treballam sempre des de la confidencialitat. Oferim tractaments integrals a tres bandes: assistència social, psicològica i mèdica. Som conscients que el millor tractament és sempre la prevenció».
Precisament la prevenció és un dels principals objectius del conveni que ahir se signà entre l'Ajuntament de Manacor i Projecte Home. Amb aquest conveni s'estableix una col·laboració entre ambdues institucions per promoure accions conjuntes per a la prevenció, assistència i rehabilitació de drogodependents en el municipi de Manacor. Tomeu Català, director del Projecte Home, destacà que «Manacor i la comarca del Llevant és una zona prioritària per nosaltres. Hi ha força casos de drogoaddicció, però tampoc no hem de dramatizar. Hi ha un problema, som conscients que existeix i l'hem de solucionar utilitzant tots els mitjans al nostre abast».