nubes
  • Màx: 19°
  • Mín: 16°
18°

Un rànquing situa Palma entre el municipis turístics menys segurs

En la classificació general ocupa el tercer lloc

Un informe sobre els trenta municipis de l'Estat que reberen més turistes durant l'any 2001 publicat per la revista Capital situa Palma en el lloc 22è quant a seguretat ciutadana. Malgrat aquests resultats tan negatius, Palma es manté com el tercer municipi turístic espanyol, només superat per Madrid i per Barcelona. Segons les dades facilitades per les Forces de Seguretat, a Palma es cometeren un total de 8.946 robatoris i 2.681 furts en tot l'any passat.

Les Balears són lluny de les dades de Madrid o Barcelona, però s'ha de tenir en compte que en valors percentuals "relacionats amb el nombre de metres quadrats del municipi i amb el nombre d'habitants i de visitants" es troben en una posició molt dolenta, tot i que indrets com les capitals de l'Estat i de Catalunya i també Marbella, Donostia, Benidorm i Torremolinos són més insegures. La ciutat turística més segura de l'Estat espanyol és Gijón.

Aquestes dades confirmen la tendència a la pèrdua de seguretat que es viu a Palma. Fins i tot, les enquestes encarregades pel Partit Popular "Fageda és batle per aquesta formació política" demostren que la seguretat ciutadana és el principal problema de la ciutat, i que són precisament els votants del Partit Popular els qui consideren aquesta qüestió com la més greu al terme municipal "enquesta de Demoscopia publicada per Diari de Balears el 4 de juliol.

Capital explica que l'elaboració dels rànquings s'ha fet amb sociòlegs pertanyents a l'empresa Sigma Dos, que expliquen que s'han tingut en compte els serveis, el medi ambient, l'oferta cultural, la seguretat i les instal·lacions esportives. Quant a serveis, Palma és el sisè municipi turístic de l'Estat, ja que és el setè en nombre d'oficines bancàries (394), la desena en nombre de restaurants (2.424), la vint-i-sisena en nombre de comerços d'alimentació (1.706), la tretzena en comerços que no són d'alimentació (4.879) i la tercera quant a establiments hotelers (48).

Les dades culturals
En els paràmetres culturals, Palma surt molt ben parada. És el cinquè municipi en oci i cultura gràcies a les seves 41 sales de cinema (el setè terme municipal de l'Estat), els seus 22 museus i sales d'exposicions (la quarta ciutat) i els 5 teatres (sisena ciutat estatal). Per davant, Madrid, Barcelona, Toledo i Santiago.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.