algo de nubes
  • Màx: 15°
  • Mín: 11°
12°

El parc compleix 77 anys com a pioner de les revetlles a Mallorca

L'Ajuntament treu una publicació amb la història del mític recinte

L'any 1925 el club de futbol de Felanitx Es Cerol que jugava al parc municipal de sa Torre va organitzar una revetlla per recaptar fons. Sense saber-ho, es convertiren en els promotors i pioners de les primeres revetlles de Mallorca que s'han convertit, durant els seus més de 75 anys d'història, en un referent per a milers de persones i que han marcat la història de diverses generacions de felanitxers i de veïns de tota l'illa. Amb motiu de la inauguració aquesta nit del reformat i ampliat parc municipal, l'Ajuntament ha editat una publicació amb informació gràfica i escrita sobre el que han estat les festes i la història del mític recinte des de 1925 fins al 2002.

Al butlletí hi apareixen escrits històrics del batle, Miquel Julià; del conegut felanitxer Maikel qui conta la seva primera revetlla i una minuciosa i exhaustiva història del parc municipal realitzada pel col·laborador de Diari de Balears Gori Vicens. Reproduccions de cartells de festes i de diades taurines; fotografies antigues amb els conjunts d'abans i diverses curiositats com les cançons que es dedicaven les afeccions dels dos equips del poble: El CF Felanitx i el CF Marià o aquell anunci de les festes que deia que per entrar a la pista de ball s'havia d'anar amb americana.

D'aquell primer parc municipal en queda l'estructura inicial perquè el temps passa per tothom, però no les ganes de divertir-se. De la primera revetlla anunciada al Felanigense com: «El camp de futbol s'il·luminarà amb profusió "més de 16.000 bugies" els sol sortirà l'agulló de la humana enveja (...) se'ns diu que belles al·lotes ornaran les seves gràcies amb vistosos mocadors» a l'actual on Chenoa i Bisbal han exhaurit totes les entrades i s'haurà de fer una altra actuació, les formes de diversió han canviat en molts d'aspectes, però malgrat tot, sempre queden les revetlles i les de Felanitx en són un clar exemple.

Ahir el batle de Felanitx, Miquel Julià; el regidor de Festes, Antoni Hernández i la delegada encarregada del parc, Miquela Vidal, presentaren la publicació de la que se'n han fet 5.000 exemplars i que es regalarà als veïns. Julià destacà la importància de les revetlles dins la història de les festes de Sant Agustí, perquè «són un dels pilars més importants de les festes, a banda dels altres actes». El regidor de Festes, Hernández, destacà la festa infantil que començà fa deu anys com una cosa senzilla i que actualment «reuneix més de 3.000 persones». Vidal informà que la infraestructura del parc està acabada i només falta l'equipament.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.