algo de nubes
  • Màx: 16°
  • Mín:

El GOB critica la compra de Son Real «per innecessària i molt cara»

Proposa destinar els 12 milions d'euros a convenis de conservació

El GOB considera que la compra de Son Real per 12 milions d'euros «és innecessària i cara». Tal com anuncià ahir aquest diari, el Govern autonòmic ha tancat amb la família propietària, els Morell Magraner, la compra de 395 hectàrees de Son Real a càrrec de l'ecotaxa. Segons el GOB, «aquesta és una decisió poc encertada. Son Real és un espai natural magnífic i amb uns valors ecològics i històrics que s'han de conservar. Ara bé, la conservació dels espais naturals i rurals no n'ha d'implicar necessàriament la compra. Amb 12 milions d'euros (2.000 milions de pessetes), es podria ajudar a la gestió i a la conservació de Son Real i de moltíssimes finques més, estenent aquesta inversió sobre un territori molt més ampli».

Segons el parer del grup ecologista, «en un moment en què una bona part dels espais naturals de les Balears pateixen un important grau d'abandonament a causa de dificultats econòmiques en la gestió, una política adreçada a arribar a convenis de conservació i manteniment amb grans propietats seria sens dubte molt més convenient, més econòmica i més sostenible que la compra puntual d'espais».

Quant als 12 milions d'euros, el GOB afirma que «el preu ens pareix prou alt, tenint en compte que multiplica aproximadament per 5 el que aquest mateix Govern pagà per unitat de superfície per les finques d'Albarca, es Verger i s'Alqueria, a Artà. S'hauran d'afegir a aquesta quantitat el manteniment i les noves inversions. Instam el Govern a fer una gestió econòmicament més eficient, ja que les costoses inversions en compres contrasten amb insuficients i mínimes inversions en espais naturals».

Per la seva banda, José María González Ortea (PP) recordà «els exemples de les compres d'Albarca i des Verger, on no s'ha fet res. Mondragó continua igual que sempre i al Llevant els propietaris protesten. Cal adquirir patrimoni públic, però convé primer gestionar bé el que ja es té. Si no, sembla simple propaganda amb uns doblers que, a més, encara no s'han recaptat».

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.