algo de nubes
  • Màx: 14°
  • Mín:

«Diari de Balears» fa campanya per salvar la nigeriana Amina Lawal

El cas d'Amina Lawal ha tornat a l'actualitat després de conèixer-se que el Tribunal d'Apel·lacions Islàmic de Funtua (al nord de Nigèria) ha confirmat la condemna a mort per lapidació contra aquesta dona. Davant aquesta situació, Diari de Balears Digital (www.diaridebalears.com) ha volgut afegir-se a la campanya internacional que s'ha posat en marxa per evitar-ne l'execució. Aquesta publicació electrònica ofereix en la seva home page un link amb la pàgina web que recull la campanya de recollida d'e-mails que pretén la retirada de la sentència.

Aquesta iniciativa ha sorgit de la Gran Bretanya, on el Grup Merton ha engegat una campanya digital per evitar l'execució d'Amina (www.mertonai.org/amina). Amnistia Internacional ofereix a la seva web un apartat especial dedicat a la xaria i a la introducció d'aquesta norma islàmica en la legislació penal de 12 estats nigerians (tot i que el Govern reitera que és una pràctica inconstitucional). A Petition Online també s'ha posat en marxa una campanya d'enviament d'e-mails al Ministeri de Justícia de Nigèria perquè prohibeixi l'aplicació de la xaria al país.

Amina va ser condemnada el març passat a morir lapidada per haver tingut una nina després d'haver-se divorciat. En tot cas, l'aplicació de la pena de mort per lapidació no pot ser abans del 2004, quan acabi el període de lactància de l'infant. El cas d'Amina no és el primer que es fa públic, ja que una altra nigeriana, Safiya Huseini, també va ser condemnada a la lapidació, però la sentència es va anul·lar. Una de les causes perquè canviàs el veredicte del tribunal islàmic fou la pressió internacional.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.