algo de nubes
  • Màx: 19°
  • Mín: 14°
19°

Fageda ordena aturar les obres de l'aparcament del carrer Constitució

El batle no esperarà a saber si el Consell dóna o no la llicència

El batle de Palma, Joan Fageda, ha ordenat tornar al seu estat original el carrer de la Constitució de Palma i que no es faci el pàrquing que hi tenia previst construir la Societat Municipal d'Aparcaments. El batle ha donat aquestes ordres sense esperar a conèixer si el Consell de Mallorca concedia els permisos preceptius perquè s'executàs l'obra i després de mesos d'excavacions arqueològiques en aquesta zona. També va explicar ahir que «he donat ordres que es torni el carrer al seu estat original, perquè no és aconsellable esperar més i perjudicar els comerciants durant la campanya de Nadal i de les festes de Sant Sebastià».

El Consell Insular de Mallorca i l'Ajuntament de Palma mantenien un dur torcebraç per aquest aparcament. El CIM va ordenar que es fessin excavacions arqueològiques perquè la zona on es pretenia desenvolupar era susceptible de contenir nombrosos vestigis. Després de les primeres prospeccions amb resultat negatiu, el Consell ordenà continuar amb aquestes tasques abans de decidir si concedia o no la llicència d'obres.

En la darrera reunió del Consell d'Administració de la Societat Municipal d'Aparcaments, el president, José María Rodríguez, va prendre la decisió de desistir en la construcció de l'estacionament al carrer Constitució, però els consellers li demanaren paciència i que esperàs el dictamen del Consell de Mallorca. Ahir el batle va anunciar que ell havia donat les ordres de restitució de la via al seu estat original sense esperar la resolució del CIM i contravenint la decisió del Consell d'Administració de l'SMAP.

El batle explicà que «les previsions econòmiques ens dictaminen que vénen moments molt difícils per al petit comerç. Això fa que no sigui en cap cas aconsellable mantenir carrers oberts en aquestes circumstàncies». Si ara començassin les obres de construcció de l'aparcament, no estarien llestes abans d'un any. El consistori considera que «nosaltres no podem continuar perjudicant els comerciants de la zona. Ja han patit un estiu molt dur, així que el que farem serà tapar l'excavació i intentar ajudar-los el màxim possible, perquè durant Nadal i Sant Sebastià puguin salvar part de l'any».

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.