algo de nubes
  • Màx: 17°
  • Mín: 11°
17°

El Govern vol convidar 1.000 al·lots europeus afectats per les riuades

La mesura compta amb el suport de tot el sector empresarial turístic

El Govern balear, a través de la Conselleria de Turisme, pretén convidar a prop de mil infants centreuropeus afectats durant aquestes setmanes per les riuades a Alemanya, Àustria i la República Txeca, per a la qual cosa ja s'han iniciat contactes amb representants del sector turístic balear i alemany per ultimar tots els detalls. L'Oficina de Balears a Berlín serà l'encarregada de coordinar tot l'operatiu. Aquesta iniciativa ha estat valorada positivament per la Federació Hotelera de Mallorca, l'Agrupació d'Agències de Viatges de Balears (Aviba), grups turístics alemanys i la companyia aèria Air Berlín, que estudia la possibilitat de fer-se càrrec del transport dels infants alemanys i austríacs cap a Mallorca.

La xifra final d'al·lots que poden beneficiar-se d'aquesta oferta del Govern balear encara no s'ha tancat, ja que això dependrà de la demanda que hi hagi als països afectats amb les riuades. El conseller de Turisme, Celestí Alomar, indicava ahir que aquest projecte «s'ha de contemplar com una demostració de solidaritat i d'amistat de les Balears cap els ciutadans alemanys i de la resta de països afectats. «El que els podrem oferir és el que millor sabem fer a les Illes, que passin una estada de vacances el millor possible».

Durant aquestes setmanes, s'ultimaran tots els preparatius per configurar un programa d'activitats el més ampli possible. La intenció és que vingin a Mallorca aquests infants a finals de setembre o principis d'octubre». El president de la Federació Hotelera de Mallorca, Pere Cañellas, valorava de forma positiva aquesta iniciativa del Govern, «està molt bé la proposta, perquè tot el que sigui ajudar de forma solidària és positiu. Alhora, això crec que tindrà un efecte promocional a Alemanya molt important».

Per al president d'Aviba, Jaume Bauzá, «el fet que es convidin els infants afectats per les inundacions té un valor humà molt important, perquè Mallorca se solidaritza amb altres regions europees i mostra la seva humanitat». La Conselleria de Turisme vol involucrar en aquesta iniciativa les patronals turístiques a fi de concretar una iniciativa completa quant a infraestructura i activitats complementàries. Els grups turístics alemanys ja s'han interessat per aquesta proposta de l'Executiu autonòmic.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.