nubes
  • Màx: 19°
  • Mín: 16°
18°

El pla territorial preveu un gran hipòdrom a la finca de Son Bordils

L'Ajuntament veu bé el projecte sempre que el Consell de Mallorca el financi

El pla territorial de Mallorca preveu la creació d'un gran hipòdrom al municipi d'Inca que estaria ubicat a la coneguda finca de Son Bordils. Se situaria en una esplanada devora de la carretera de Sineu i que fins fa poc constava d'una pista per a competicions, que ara s'ha convertit en camp de cultiu. Durant molts anys, aquest estadi va ser un punt important d'activitat eqüestre, però els darrers anys havia decaigut molt l'afició a la pràctica del trot.

El batle d'Inca ha indicat que veu amb bons ulls que Inca tengui un hipòdrom i comenta que aquest projecte estava consensuat amb l'Ajuntament, ja que abans de preveure'l al pla territorial se'ls va comentar aquesta possibilitat. Això sí, l'Ajuntament condiciona el suport a una pista, en la qual sigui el Consell el que es faci càrrec del finançament. Des del punt de vista urbanístic no es plantejaria cap problema, ja que el Pla General redactat els anys 80 i que ara es troba en revisió ja preveia aquesta zona com a equipament esportiu.

El que sí pot representar un problema és que la propietat dels terrenys és de la fundació Alzina. Aquesta entitat té com a finalitat la construcció d'una residència a Inca. Per tant legalment no es podria compaginar la venda d'aquest patrimoni amb aquest fi social. El grup del PSM d'Inca considera que s'hauria de cercar una sortida a la fundació, ja que fa 20 anys que existeix i no s'ha creat la residència, ni té sentit ara a Inca.

El secretari del PSM d'Inca, Antoni Alorda, creu que el més lògic seria dissoldre la fundació i lliurar el patrimoni a la residència municipal Miquel Mir. Alorda considera que després ja es trobaria la fórmula legal idònia perquè els terrenys passassin al Consell i els beneficis econòmics quedassin a la residència.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.