algo de nubes
  • Màx: 15°
  • Mín:

La normativa urbanística inclou l'ampliació del port de Son Serra

Les noves normes també preveuen la creació d'un camp de golf

Després de quinze anys d'intents per revisar la normativa urbanística del terme municipal de Santa Margalida, l'equip de govern de l'Ajuntament (PP-CPU) anuncia que per novembre aquesta podria aprovar-se de forma inicial, i incloure l'ampliació del port de Son Serra i la construcció d'un camp de golf. «La nova normativa preveu, entre d'altres actuacions, l'ampliació del port esportiu de Son Serra de Marina i la construcció d'un camp de golf a Can Picafort», va explicar el regidor d'Urbanisme i delegat de Can Picafort, Fèlix Estelrich.

Estelrich va informar que el termini, per tal que les empreses interessades en redactar la nova normativa presentessin les seves propostes a concurs, va concloure divendres passat. Així, segons Estelrich, si els tràmits d'adjudicació compleixen els terminis prevists, la aprovació inicial de la nova norma podria estar llesta el proper mes de setembre.

El batle, Antoni del Olmo (PP), que es va mostrar optimista amb les dates, va confirmar que «s'ha presentat una única empresa i la redacció de les normes s'adjudicarà en breu». Després de vuit anys de revisions a la normativa, Santa Margalida podria així estrenar nova regulació l'any 2003.

La normativa vigent data de l'any 1986 i ha quedat totalment obsoleta. L'any passat i després de mesos de disputes, l'equip de govern va aprovar una modificació puntal de les normes en vigor, tot introduint el concepte índexs d'intensitat», per tal d'intentar pal·liar la construcció de blocs d'apartament prevista a Son Bauló.

Normes amb 10 anys de retard
El primer intent de revisar les normes de Santa Margalida es produeix durant la legislatura 1991-1994. El retard en l'aprovació de normes ha estat a punt de costar-li el lloc al batle Antoni del Olmo (PP) acusat per l'oposició (PSOE, UM) i pels seus propis socis de govern (CPU) d'ordenar la paralització de la nova normativa l'any 2001. Un fet que, del Olmo sempre ha negat. Ara, a uns mesos per entrar a l'any d'eleccions, sembla que la normativa sortirà endavant.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.