algo de nubes
  • Màx: 14°
  • Mín: 10°
10°

Un grup de 26 neonazis estiueja a Mallorca vigilat per la Policia

Les autoritats germàniques avisaren de l'arribada de 26 homes qualificats de «perillosos»

El Cos Nacional de Policia manté un dispositiu de vigilància permanent sobre un grup de 26 turistes alemanys d'ideologia neonazi, qualificats per les autoritats germàniques d'extremadament violents i perillosos. La Policia va rebre diumenge passat el grup d'«skin heads» a la seva arribada a Son Sant Joan, i els va advertir que qualsevol incident serà motiu d'expulsió. L'establiment de Platja de Palma en què s'allotgen informa que de moment no han protagonitzat cap conflicte. A començaments d'aquest mes es va rebre a la Prefectura Superior de Policia de Palma una informació, primer de l'Ambaixada d'Alemanya a Espanya i després de la Policia de l'esmentat país, en la qual s'alertava la Policia de Palma de la imminent arribada a l'Illa d'un grup de 26 ciutadans alemanys d'ideologia neonazi, i s'advertia que es tracta d'individus «extremadament violents». A la informació s'especificava que quan havien sortit de vacances a altres països havien estat protagonistes d'incidents greus.

Des de la Direcció de Palma es va preparar un dispositiu per donar la «benvinguda» al grup, que va arribar a l'aeroport de Son Sant Joan, on els esperaven efectius de la Unitat d'Intervenció Policíaca (UIP) i de l'UPR. Tot just aterrar se'ls identificà a tots i se'ls advertí que qualsevol incident greu en què es vegin implicats pot suposar la seva expulsió immediata del país. Sembla que aquesta rebuda «va sorprendre» els turistes, tots amb el cap rapat i amb una estatura que oscil·la entre el metre vuitanta i els dos metres d'alçada. Tot seguit foren custodiats fins a l'hotel on s'allotgen per passar les vacances, a la Platja de Palma.

Els responsables del Cos Nacional de Policia a Palma es varen posar en contacte amb el director de l'hotel i, des de la seva arribada, mantenen un contacte telefònic diari per saber si s'han produït incidents, cosa que no ha passat. A més, diferents unitats policíaques solen patrullar els voltants de l'hotel d'una manera una mica discreta, en una situació de prealerta per si es produeixen incidents. El gruix del grup de turistes, les edats dels quals oscil·len entre els 22 i els 50 anys, i que són procedents de Berlín, té previst tornar al seu país demà. La Policia alemanya informà també que, a més de la seva ideologia neonazi, el grup adopta un nom quan surten de vacances que, traduït literalment al català, significa «turistes porcs».

L'Associació Hotelera de Platja de Palma no ha estat informada d'aquest dispositiu de vigilància per part de la Policia i fins ahir desconeixia la presència d'aquest grup de turistes neonazis a Mallorca. El president de la patronal hotelera de Platja de Palma, Jordi Cabrer, admet que les ofertes llançades als mercats emissors per pal·liar la baixa ocupació hotelera han propiciat que arribin a aquesta zona de vacances turistes amb menor poder adquisitiu que en altres anys. Per Cabrer, això ha generat un descens important en la facturació dels hotels i establiments de l'oferta complementària de la zona. En qualsevol cas, el president de la patronal hotelera descarta que s'hagin registrat més problemes d'ordre públic que els habituals de cada any. TUI, empresa amb la qual viatjaren a l'Illa, desconeixia el seu caràcter radical.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.