nubes dispersas
  • Màx: 16°
  • Mín:
16°

Un laboratori il·legal a l'Arenal servia per «piratejar» milers de CD

La Policia Nacional ha desmantellat la banda que s'hi dedicava

Un pis del carrer Miquel Massutí de Can Pastilla, en el qual havien instal·lat 22 enregistradores de gran potència que funcionaven les 24 hores del dia, servia de «laboratori» clandestí per a un banda que falsificava milers de CD, que després eren distribuïts per tot Mallorca. El Grup de Delinqüència Econòmica de la Direcció de Palma ha desarticulat l'organització i ha detingut al «cervell» de la xarxa. En els darrers mesos la Policia havia rebut nombroses denúncies d'empreses i afectats per la «pirateria» de CD, que estava adquirint dimensions preocupants. Per aquest motiu, l'UDYCO (Unitat Delinqüència i Crim Organitzat) va muntar un investigació i va seguir durant un temps la pista dels sospitosos.

A les batudes habituals, tant de la Policia com de la Guàrdia Civil, gairebé sempre eren arrestats els mateixos: és a dir, els nord-africans que es dedicaven en venda clandestina al carrer, encara que en realitat constituïen l'esglaó més baix a la màfia organitzativa. En aquesta ocasió, el Grup de Delinqüència Econòmica es va proposar desfer l'organització i així aquesta setmana s'ha aconseguit descobrir el laboratori dels CD, la primera vegada que ocorre una cosa similar a les Balears.

Es tractava d'un pis normal, però al seu interior hi havia un autèntic «arsenal» per «piratejar»: 22 enregistradores de darrera generació i gran potència que estaven tot el dia connectades per copiar el major nombre possible de compactes. Per calcular el nombre de còpies que la banda pot haver realitzat en els darrers mesos cal assenyalar que en només 5 minuts les màquines eren capaces de fer 22 falsificacions d'altres tants discs originals.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.