nubes dispersas
  • Màx: 19°
  • Mín: 13°
19°

El Govern elimina els exàmens per atorgar les cartes de mestre artesà

La Conselleria d'Economia del Govern balear ha decidit eliminar els exàmens que realitzava per atorgar la carta de mestre artesà. El lliurament d'aquest títol es basarà, ara, en un ampli qüestionari sobre el treball dels aspirants i en l'aval de tres mestres artesans. La directora general de Comerç, Antònia Allés; la directora general d'Indústria, Francisca Vives, i el gerent de Producte Balear, Miquel Gual, es varen reunir la nit de dimarts amb més d'un centenar d'aspirants a obtenir la carta de mestres artesans.

En la reunió, celebrada al Parc Bit d'Inca, Allés qualificà de «lent, poc transparent i d'un cost econòmic elevat» l'antic sistema examinador, i es va disculpar pel temps que fa que el Govern no atorga cap d'aquests títols. Així mateix, Allés va explicar que el nou qüestionari que substituirà els exàmens permetrà «conèixer la realitat dels artesans de manera més clara, sense necessitat que els examinadors visitin el taller del sol·licitant», i agilitarà els tràmits per atorgar el títol.

En l'actualitat, la Conselleria d'Economia té més de 300 expedients de sol·licitud de cartes d'artesans. Els aspirants que varen anar al Parc Bit varen poder recollir el qüestionari un cop acabada la reunió. Una vegada omplert, l'hauran de lliurar davant la Direcció General de Comerç o la Conselleria d'Economia. Allés es va comprometre que a finals de setembre, principis d'octubre, tots els expedients s'hauran revisat i s'hauran atorgat les cartes.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.