muy nuboso
  • Màx: 25°
  • Mín: 18°
23°

La funerària diu que posseeix un forn per a les restes no orgàniques

Collado explica les cremacions i exhumacions

El director de l'Empresa Funerària Municipal (EFM), Óscar Collado, explicà, al llarg d'un recorregut a peu pel cementiri de Son Valentí, els passos que segueix l'EFM per incinerar i exhumar cadàvers. Collado mostrà els dos forns d'incineració que hi ha al cementiri de Son Valentí. «Un es dedica a incinerar restes orgàniques i l'altre a cremar només restes no orgàniques», afirmà. El director de l'EFM afegí que «l'empresa funerària incinera uns 1.000 cadàvers l'any.

De cada 100 incineracions, en 95 casos les restes són enterrades en un nínxol, una tomba o un memorial. Però, per altra banda, en els cinc casos restants la família s'emporta les restes a casa». A cada incineració que es realitza s'hi introdueix una placa de ceràmica per a la identificació, que serveix per verificar a posteriori que les cendres corresponen a la persona correcta. La temperatura que pot assolir un forn durant tot el procés de cremació és de 1.600 graus i aquest dura unes tres hores.

A més dels nínxols i de les tombes, a Son Valentí hi ha cinc memorials, que són completament gratuïts i en els quals es poden enterrar les cendres. L'empresa funerària municipal exhuma o desenterra set-centes restes humanes cada any. Les exhumacions es paralitzen del 15 de juny al 15 de setembre. És necessari que passin cinc anys perquè unes restes puguin ser exhumades. Aleshores passen a dir-se restes cadavèriques. Depenent del seu estat i de la voluntat de la família, les restes esmentades són incinerades al forn crematori, com si es tractàs d'una persona morta recentment, o són lliurades a la família perquè en disposi com cregui oportú. Les restes no orgàniques "fustes, teles, plàstics" són triturades i després són incinerades al forn exclusiu per a les deixalles no orgàniques. «Complim tota la normativa sobre el tema amb escrupolositat», va concloure Collado.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.