nubes dispersas
  • Màx: 19°
  • Mín: 13°
19°

La Sala demana al Consell que no executi la via de circumval·lació

El Consistori proposa una alternativa de menys impacte ambiental

L'Ajuntament de Santa Eugènia sol·licitarà al Consell de Mallorca que abandoni el projecte, previst en el Pla de carreteres, de crear una via de circumval·lació al poble. El ple municipal d'ahir va aprovar remetre al Consell una proposta conjunta del PSM i d'UM en la qual es fixa un traçat alternatiu a aquesta carretera. Entre les raons adduïdes per rebutjar la construcció de la via de circumval·lació, figuren: el fet que tengui unes dimensions desproporcionades; que provoqui l'atracció del trànsit ràpid; que xapi el terme i aïlli el nucli de ses Alqueries; i l'impacte paisatgístic i la contaminació acústica que es preveu que causarà.

Per evitar tots aquests problemes, des del PSM i UM s'ha proposat instar el Consell a substituir la via de circumval·lació prevista per un ramal de nou traçat que connecti la carretera de Sineu amb l'autopista de Palma. Segons la proposta dels grups nacionalistes, aquest ramal podria partir de la carretera de Sineu en un punt situat a una distància d'un quilòmetre i mig en direcció a Sineu, i aprofitar una gran part del traçat dels vials rústics de la zona.

Així mateix, en la proposta presentada pels nacionalistes també figura la construcció «d'una ronda urbana adaptada tant com sigui possible a les traces de partions i al conjunt de vies existent», i que es completaria amb un gran passeig per a vianants i amb un carril per a bicicletes. La proposta conjunta del PSM i d'UM es va aprovar amb els vots dels regidors d'ambdues agrupacions i amb l'abstenció del PP.

A més de presentar al Consell una proposta alternativa a la construcció de la via de circumval·lació, el ple municipal d'ahir també aprovà demanar al Consell de Mallorca la instal·lació, de manera urgent, de reductors efectius de velocitat al tram de la carretera comarcal que travessa, actualment, el nucli urbà de Santa Eugènia. Entre les mesures per augmentar la seguretat a la zona proposades pels membres l'equip de govern, hi ha guals d'altura considerable, passos de vianants, més discs indicatius i, fins i tot, semàfors. La millora de la seguretat en aquesta via és una reivindicació històrica de Santa Eugènia. El batle, Mateu Cresí (PSM), explicà que no hi ha cap mes en què l'Ajuntament no recordi al Consell aquesta necessitat.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.