nubes dispersas
  • Màx: 19°
  • Mín: 13°
19°

Els immigrants censats al municipi ja representen el 15% de la població

El padró s'ha disparat també per l'afluència de residents dels municipis costaners

T. GARCIES. Sa Pobla.
Sa Pobla s'ha convertit en un dels municipis d'Espanya amb un percentatge més gran de població immigrant. Segons les darreres dades municipals, els censats no nascuts a l'Estat representen gairebé el 15% de la població. D'un padró d'11.586 persones, 1.581 són estrangers, procedents de 39 països. El gruix dels immigrants procedeix del Marroc (1.271), mentre que els americans són 190 i els europeus extracomunitaris, sols 60. L'ocupació laboral dels immigrants ha variat de manera notable els darrers anys. Si en un primer moment aquest contingent humà suposava el gros de la mà d'obra al camp, ara els sectors de la construcció i sobretot el de l'hostaleria absorbeixen aquests obrers.

La important immigració estrangera i la més recent afluència de residents procedents d'altres municipis han provocat que sa Pobla hagi experimentat els darrers tres anys un important creixement demogràfic. Així, després que la població romangués durant quasi deu anys estancada, des del 99 se n'ha produït un increment de quasi el 14%. L'augment poblacional ha generat nous problemes. Ha pujat la pressió immobiliària i, a la vegada, s'ha disparat la construcció de blocs d'habitatges, sobretot a causa de les restriccions urbanístiques imposades als municipis costaners.

També ha crescut la població escolar. Els col·legis de primària ja ho noten i freguen el límit de la seva capacitat. Per això la Sala ja demana la construcció d'un nou centre. El batle, Jaume Font (PP), reflexiona que «sense cap ànim xenòfob, tenim un percentatge de població immigrant massa gran. A tot l'Estat es parla que podem arribar a un 7 o un 8% de població immigrant i a sa Pobla n'hi ha el doble». Font defensa el compliment de la Llei d'estrangeria i que els nouvinguts respectin els costums i tradicions propis de la terra d'acollida.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.