algo de nubes
  • Màx: 15°
  • Mín: 10°

La ultradreta fa campanya a la web pel monòlit del 'Baleares'

L'edil Margalida Thomàs ja ha rebut més d'una vintena de correus a favor del monument al creuer

La ultradreta espanyola està realitzant una campanya a internet sota el lema «Salvemos el Crucero Baleares» (Salvem el Creuer Baleares). Els organitzadors d'aquesta «croada» per salvar el monument dedicat a l'emblemàtic vaixell de l'Exèrcit rebel del general Franco demanen que la bústia electrònica d'Esquerra Unida (EU) s'inundi de missatges dirigits a la regidora Margalida Thomàs. L'edil de Cort defensa que el monument de la Feixina es tomi, modifiqui o reconverteixi en un altre de dedicat a totes les víctimes de la Guerra Civil.

El text, que crida a la mobilització a favor que el monòlit es conservi amb el seu significat actual, assegura que «una iniciativa deshonrosa d'Esquerra Unida fa comptes esbucar el monument al creuer Baleares». A més, el document, penjat en el portal nacionalsocialista de la Red Vértice (http://www.red-vertice.com), diu: «A Mallorca, l'esquerra d'EU i una mena de PNB local (Unió Mallorquina) s'han proposat esbucar l'enorme monòlit (22 metres d'alçària) dedicat en aquesta ciutat al creuer Baleares. Aquest vaixell nacional enfonsat per la marina roja en la Guerra Civil, fou famós perquè els seus marins entonaren, a la coberta en flames, el Cara al sol mentre s'enfonsava».

El comunicat afegeix que «s'ha posat en marxa una iniciativa ciutadana per salvar el monument. Es tracta que tots els ciutadans enviïn correus electrònics de protesta a la coordinadora d'Esquerra Unida, la Sra. Margalida Thomàs (el seu pare fou subcap local del Movimiento Nacional), que en un article a la premsa local ha qualificat el monument de 'feixista' i que en demana l'esbucament, modificació o reconversió en un dedicat a totes les víctimes de la Guerra Civil. El correu electrònic és: eu.balearsUizquierda-unida.es. Cal indicar que va dirigit a l'atenció de Margalida Thomàs i, no cal dir-ho, guardeu les formes».

Thomàs confirmà que fins ara ha rebut més d'una vintena de correus electrònics en defensa del monòlit i un llibre sobre la història del vaixell. La regidora atribueix aquesta campanya al fet que «hem estat els únics que hem criticat els monuments feixistes, igual com demanàrem el canvi de nom de la plaça del Caudillo».

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.