algo de nubes
  • Màx: 14°
  • Mín: 11°
13°

Els usuaris de Son Llàtzer reclamen que l'autobús arribi fins el centre

Continuen les queixes pels pocs mitjans d'accés a l'hospital

L'Hospital de Son Llàtzer, un centre de qualitat, tecnologia i infraestructures modernes, i amb un personal suficientment qualificat, disposa de tots els recursos necessaris per donar una correcta atenció als ciutadans. De tots menys un, perquè el transport al centre continua rebent crítiques dels usuaris dia rere dia.

El primer problema, la distància. Uns quatrecents metres separen l'aturada del bus de la línia 14 de l'EMT de l'entrada principal de l'hospital. El segon, la manca d'autobusos per accedir-hi. Només aquesta línia pot acostar a qui ho necessiti al centre, perquè no hi ha cap línia especial. Els usuaris es veuen obligats a esperar mitja hora entre vehicle i vehicle, i no el podran agafar més tard de les 24 hores. Dos importants inconvenients que fan que qui se'n dugui la pitjor part sigui la gent gran.

Dins de l'autobús que porta a l'hospital de Son Llàtzer, dues senyores xerren. Avui han d'anar al centre, i se'n temen, com a usuàries habituals que són, de la precarietat del transport. Una d'elles, Maria Perelló, explica que l'hospital «té un servei molt bo», però que no succeeix el mateix amb el transport per arribar-hi: «Aquí només passa un autobús, i hauria de passar de dia i de nit. A més, triga molt a arribar». Maria té a la seva mare malalta, i l'ha de portar molt sovint a l'hospital. Però no vol que hi vagi sola, tal i com comenta, «perquè ha de caminar molt, i l'aturada es troba massa lluny del centre. Al final sempre he d'agafar el taxi».

La senyora que hi ha al seu costat, Nancy Brito, és una cubana afincada a Palma que ha d'anar a Son Llàtzer també amb freqüència. Nancy explica indignada una de les experiències negatives que tingué: «Un dia em varen cridar de l'hospital a les quatre de la matinada. M'havien cridat perquè demanàs un taxi per anar a cercar a una persona, ja que a aquella hora no hi havia cap autobús».

Tant l'Ib"Salut com l'Hospital Son Llàtzer ja demanaren a l'Ajuntament de Palma que solucionàs aquest problema i que emprengués «accions» per treure aquest inconvenient a la gent que ha d'anar cada dia al centre. De moment, tot continua igual. I fins que la situació no canviï, alguns hauran de seguir agafant més d'un autobús per arribar a l'Hospital Son Llàtzer. És el cas de Soledad Guerrero, que ha d'agafar"ne tres per arribar"hi: «Vinc de s'Arenal, i he d'agafar tres autobusos per la mala combinació d'aquest que hi ha». Soledad, que porta només un parell de setmanes anant a Son Llàtzer, creu, com els altres afectats, que urgeix una línia adicional.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.