algo de nubes
  • Màx: 14°
  • Mín: 10°
13°

Agricultura crea una targeta per simplificar la burocràcia als pagesos

Deu mil agricultors i ramaders podran evitar l'aportació de documents

En el marc d'un pla de simplificació i descentralització administrativa, la Conselleria d'Agricultura ha posat en marxa la creació d'una targeta agroramadera que permetrà a pagesos i ramaders simplificar de manera notable la presentació de documentació necessària per a la presentació d'ajudes i per a altres tasques administratives. La targeta eximirà el seu usuari de presentar una llarga llista de documents que fins ara calia aportar cada vegada que es volia tramitar una petició davant la Conselleria.

Així, entre els documents, que amb la targeta no s'hauran de presentar, hi figuren els següents: fotocòpia del NIF o del DNI del representant autoritzat si és persona física; fotocòpia de l'escriptura de constitució o modificació dels estatuts o reglaments inscrits al registre corresponent, del CIF de l'entitat i del DNI del representant, així com la certificació de l'acord adoptat per l'òrgan de govern de l'entitat per sol·licitar l'ajuda i dessignar representant. Els documents de descripció de l'explotació (situació, parcel·les, polígons, superfície, orientació productiva, maquinària i edificacions.La justificació de la titularitat de l'explotació. La justificació de la capacitat professional.La fotocòpia de la darrera declaració de l'IRPF.I el model bancari TG 002.

La targeta fou presentada pel conseller Mateu Morro i pel director general de Desenvolupament Rural, Mateu Ginard, que indicaren que «per disposar-ne, primer caldrà inscriure's en el Catàleg d'Explotacions, registre en el qual ja hi figuren els documents que acrediten les característiques de les explotacions i les dades bàsiques dels seus titulars. Potencialment, podrien arribar a inscriure's uns 10.000 agricultors i ramaders». La Conselleria ja ha iniciat un projecte de potenciació de les seves delegacions comarcals per millorar la comunicació, l'atenció i la informació als pagesos i ramaders. De fet, les darreres crisis alimentàries ja han obligat a augmentar el nombre de manescals.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.