algo de nubes
  • Màx: 19°
  • Mín: 13°
19°

Els sindicats diuen a Matas que als treballadors els perjudica el PP

Per a UGT i CCOO, el ministre «no té credibilitat»

Els sindicats CCOO i UGT respongueren ahir a les manifestacions realitzades dijous a Palma pel ministre de Medi Ambient, Jaume Matas, en el sentit que la minva del turisme que pateixen les Balears la pagaran en major mesura els treballadors que els empresaris. El secretari d'Acció Sindical d'UGT, Manuel Pelarda, ha recordat al president del PP a les Balears que «la política neoliberal que el Govern d'Aznar aplica a tot l'Estat és l'única culpable de la desprotecció social que patiran els treballadors en finalitzar el seu contracte». Ginés Díez, de la Federació d'Hoteleria i Comerç de CCOO, manifestà que els treballadors «ja estan perjudicats per la política socioeconòmica del Govern del PP».

A més, indicà que la suposada crisi turística balear no existeix, «sinó tan sols estam davant d'un simple estancament cojuntural del sector, per una situació econòmica negativa internacional, en especial d'Alemanya i del Regne Unit, que afecta totes les comunitats autònomes». Els representants d'UGT i de CCOO diuen al ministre de Medi Ambient que el Govern en què participa aprovà una «decretada» que minvà les prestacions de l'atur. «Jaume Matas no té cap credibilitat davant els ulls dels treballadors pel seu suport a un decret que, per cert, prohibeix el cobrament de les vacances no realitzades i que provocà una vaga general».

Segons Ginés Díez, les Balears tenien un percentatge de turisme de prestatge, davant la inestabilitat política i bèl·lica de països que enguany competeixen per captar el mercat. «Ens preguntam si Jaume Matas i el PP defensen una política bel·licista per tal que les Balears tenguin més turistes». Díez reclama al ministre de Medi Ambient i al PP que «no utilitzin malament el turisme ni els treballadors». A més, li aconsella que «no jugui ni amb les coses de menjar ni amb el menjar». També respongué ahir a Jaume Matas el candidat socialista a la batlia de Palma, Antoni Roig, que tillà de «pròpies d'una república bananera» les seves declaracions, quan culpà el Govern de la temporada turística i considerà que «exerceix de ministre d'oposició al Pacte de Progrés».

Roig lamentà que un membre d'un Govern de la UE, que se suposa que ha de tenir visió d'Estat, «creï aquesta mena de polèmiques a través de crítiques que no se sostenen, rebaixen la qualitat democràtica i perverteixen l'Estat». Pel candidat socialista a Cort, amb les paraules de Matas «es confirma que no passarà a la història com a ministre de Medi Ambient, sinó per qüestions no relacionades precisament amb la bona pràctica pública».

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.