algo de nubes
  • Màx: 15°
  • Mín: 11°
15°

Llamazares: «El fiscal general no pot ser emprat per protegir Matas»

El coordinador d'IU veu extrapolable el Pacte de Progrés al Govern

El coordinador general d'Izquierda Unida Federal, Gaspar Llamazares, assegurà ahir a Palma que «el fiscal general no pot ser emprat per José María Aznar per aturar els cops judicials als seus ministres. No pot ser que el fet de ser ministres faci que una persona no sigui igual que la resta. Per això mateix nosaltres pressionarem perquè el fiscal general defensi els interessos públics i no els del senyor Matas». Llamazares, que és a Palma gaudint de les seves vacances estivals, contestà així a la presència de Matas com a ministre del Govern després d'haver estat esquitat pels casos Formentera i Bitel. Llamazares assegurà que «Aznar no fa cas de la gent que demana responsabilitat política als seus ministres, i el que nosaltres tenim molt clar és que si Matas no vol assumir les seves responsabilitats polítiques, haurà d'assumir les judicials».

El líder d'Izquierda Unida també va assegurar que «el balanç que hem de fer del Pacte de Progrés no pot deixar de ser positiu. Hem demostrat que ens podem integrar en una fórmula que aposta per fer el programa possible i no per la política dels conservadors. És cert que ha estat un pacte complex, però molt positiu i una experiència interessant, després del model del Partit Popular. I precisament aquest és el model que ha de continuar el 2003, perquè és un pacte en què l'esquerra ha duit el pes fonamental. De fet, és una experiència que hem d'intentar traslladar a altres comunitats i ciutats, i fins i tot es pot aplicar a un futur govern de l'Estat. No veig per què no pot ser un dels models possibles, només fa falta al PSOE que deixi de fer política de centre i passi una mica més a l'esquerra, una esquerra moderada, com és lògic, però que satisfaci també els treballadors».

El coordinador d'Iquierda Unida Federal va aprofitar la seva estada a Palma per visitar el grup municipal d'Esquerra Unida-Els Verds a l'Ajuntament de Palma. Després de la visita, Llamazares assegurà que «nosaltres estam clarament decidits a continuar amb els pactes amb Els Verds i amb altres formacions a altres ciutats. Fins ara ens ha donat bons resultats i volem continuar amb aquesta fórmula».

Llamazares també tractà alguns temes no vinculats a la política local i assegura que «el canvi de Juan Carlos Aparicio per Eduardo Zaplana és una política d'imatge i no un anvi de política. Estic completament segur que continuarà la confrontació social, perquè el que els treballadors tenen molt clar és que el PP els vol llevar drets molt importants. Està clar que al senyor Aznar se li està començant a indigestar la majoria absoluta i que ell vol donar la imatge d'un gran líder de la dreta europea. Ens està abocant a un sistema com el dels Estats Units, on la seguretat està sempre per sobre de les llibertats».

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.