algo de nubes
  • Màx: 16°
  • Mín: 13°
14°

Medi Ambient ha prohibit la pesca al gran canal de s'Albufera

La mesura provisional s'ha pres per la mortaldat de peixos

La Conselleria de Medi Ambient del Govern ha prohibit de manera provisional la pesca al darrer tram del gran canal de s'Albufera. Aquesta mesura s'ha pres després que, la setmana passada, el personal del parc natural hagué detectat una elevada i anormal mortaldat de peixos al gran canal de s'Albufera. Els exemplars morts, més d'un centenar, aparegueren en una zona molt propera a les cases de sa Roca, on es troben situats el centre de recepció i els principals immobles del parc. Davant d'aquesta situació, i com que aquest fet ha coincidit amb la temporada de pesca d'anguila amb cucada, la Conselleria, com a mesura de precaució, ha prohibit la pesca de manera provisional.

La prohibició afecta el tram de canal comprès entre la punta des Vent i la mar. A pesar d'això, canal amunt es continuarà autoritzant la pesca. Mentrestant, la Conselleria ha encarregat una anàlisi dels peixos morts i també de l'aigua de la zona, per tal de determinar quina ha estat la causa de la mort. El parc ha assenyalat que aquesta elevada mortaldat no té res a veure amb altres petits episodis que es poden produir durant l'estiu en basses petites i que, de fet, ja s'han registrat en altres ocasions.

En aquests casos les morts, en estat normal, es produeixen quan la quantitat d'oxigen disminueix per una major evaporació de l'aigua. Per contra en aquesta ocasió en concret, no es pot descartar un abocament d'algun tipus de substància tòxica. I és que les llises i les anguiles, les espècies que més han patit aquesta vegada, són molt resistents als canvis naturals de la qualitat de les aigües. La Conselleria no ha determinat fins quan estarà vigent la prohibició de pescar, però s'intentaran accelerar les gestions per determinar si hi ha perill de contaminació per a les persones.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.