El major percentatge d'addictes a l'alcohol que reben tractament sembla format per homes, d'edats compreses entre els 35 i els 45 anys, casats i assalariats amb un lloc de feina fix, segons l'estudi efectuat per la clínica Capistrano sobre els seus pacients al llarg de deu anys. Un 80 per cent de les persones que se sotmeteren al tractament aconseguiren vèncer la seva addicció i no hi tornaren a reincidir, bé que la clínica admet que els seus resultats són condicionats pel principi que «com més prest sigui detectada l'addicció, més fàcil serà posar en marxa el tractament adient». Però com més s'hi involucren els familiars directes del malalt «en elegir el programa terapèutic i en assistir i donar suport en tot moment a l'alcohòlic, l'aplicació de les teràpies té una garantia d'èxit gairebé absoluta».
L'estudi de la clínica Capistrano afirma, com a conseqüència del perfil d'usuari, que «les dones són el sector de la societat que més pateix les conseqüències de conviure amb una persona alcohòlica», i n'hi ha prou de recordar que «dels milers de denúncies per maltractaments que cada any presenten les dones en els jutjats espanyols, entre un 60 i un 65 per cent estan relacionades amb problemes d'alcoholisme amb les seves parelles respectives».
Entre els pacients de gènere masculí rebuts per la Capistrano al llarg dels darrers deu anys, més de 500 eren assalariats, mentre que poc menys de 200 eren patrons o empresaris. En el cas de les dones, les xifres no eren tan distants, però continuaven donant avantatge a les assalariades sobre les empresàries. La situació sobre l'estat civil era notable: la major part dels homes (63%) que recorregueren als sistemes de deshabituació eren casats, mentre que un gens menyspreable 29 per cent eren fadrins. La llista masculina la tancaven un 7 per cent de divorciats o separats i un 1% de vidus.