nubes dispersas
  • Màx: 16°
  • Mín:
16°

Balears té 51.176 llicències d'armes de foc i n'ocupa el setè lloc a l'Estat

Les Illes superen un 20% els permisos per càpita de la Península

Les Balears són la setena comunitat de l'Estat espanyol amb més llicències d'armes de foc per habitant. En total, els prop de 850.000 habitants de les Illes disposen de 51.176 llicències, la qual cosa significa que hi ha 5'82 llicències per cada cent habitants. Precisament, segons les dades de la Direcció General de la Guàrdia Civil, facilitades a Diari de Balears, si a l'Arxipèlag hi ha 5'82 permisos per fer servir armes de foc per cada cent habitants, a l'Estat espanyol n'hi ha 4'7. Això converteix les Illes Balears en una de les dotze comunitats autònomes que superen la mitjana de llicències d'armes de foc de l'Estat espanyol per cada cent habitants. És més, en el cas de les Illes, la densitat de llicències d'armes de foc supera un vint per cent la que es registra a l'Estat espanyol.

Pel que fa referència a les comunitats autònomes on, per habitant, hi ha més llicències d'armes que a les Balears, aquest grup està encapçalat per Castella-la Manxa, Extremadura, Castella-Lleó, Cantàbria, Navarra i Aragó. Davant això, les Balears són la comunitat de la Mediterrània amb més llicències d'armes per habitant.

La major part de les llicències d'armes de foc repartides entre els ciutadans balears, més del 95 per cent, són de tipus E, per a «armes llargues ratllades calibre 5'6 mil·límetres, escopetes i assimilades». Aquest tipus d'arma és la que es fa servir per a la caça menor. En total hi ha gairebé 48.000 illencs amb aquest tipus de llicència. El segon grup de llicències més nombrós a les Balears també és el corresponent a la caça, però en aquest cas a la major. Precisament, a les Illes hi ha 1.461 permisos de tipus D. Així es classifiquen els que corresponen a les «armes llargues ratllades per a la caça major».

Un altre grup molt important de llicències d'armes és el que correspon a les de «dotació del personal de vigilància i seguretat». En aquest cas són 1.051 els residents a les Balears que disposen d'aquest tipus de permís, el C. És dóna el fet que les Balears són la quarta comunitat de l'Estat amb menys llicències per a personal de vigilància i seguretat; tan sols està per davant de la Rioja, Navarra i Cantàbria.

Ja el quart tipus de llicències d'armes més nombrós a les Balears és el corresponent a les de «concurs de tir esportiu d'afiliats a federacions esportives», que són les de la classe F. D'aquesta mena de llicències, a les Balears n'hi ha 732. Finalment, la resta de permisos que manquen per arribar a les 51.176 llicències són els 117 que corresponen als que han estat concedits per a «armes de foc curtes per a particulars», els de la classe B. Les Balears tornen a ser una de les comunitats autònomes de l'Estat, pel que fa a llicències per a particulars, que menys en té, i just està per davant de les Canàries i de la Rioja.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.