algo de nubes
  • Màx: 29°
  • Mín: 20°
28°

El regidor d'Urbanisme comet una infracció en una finca d'Alcúdia

Bartomeu Seguí segregà il·legalment la finca després de construir un xalet

El regidor d'Urbanisme d'Inca, Bartomeu Seguí, ha infringit la normativa urbanística vigent en segregar de forma il·legal una finca indivisible que posseeix a la zona del Mal Pas a Alcúdia. Per aquest motiu encara no ha obtingut el final d'obra de la seva segona residència ubicada a la possessió del Gerràs que fou construïda l'any 1990. Els fets es remunten a principis dels anys 90. El 1988 Bartomeu Seguí sol·licità llicència per construir un habitatge unifamiliar en el predi del Gerràs, en el terme municipal d'Alcúdia, una finca rústica de 84 mil metres quadrats. Bartomeu Seguí va obtenir la llicència aquell mateix any amb la condició que la finca seria indivisible a partir d'aquell mateix moment, garantint així que mai no seria segregada amb la finalitat de construir un altre habitatge. El 1990 va obtenir la llicència definitiva després d'incloure algunes modificacions.

L'any 1997 el regidor d'Urbanisme d'Inca sol·licità el final d'obra a l'Ajuntament d'Alcúdia el qual li va informar que no el podria obtenir fins presentar un certificat que la indivisibilitat de la finca havia estat inscrita en el registre de la propietat amb una superfície de 84 mil metres quadrats. Aquest document encara no ha estat presentat, amb la qual cosa l'habitatge, que aquesta setmana estava ocupat, encara no ha obtingut el final d'obra. El fet és que Bartomeu Seguí no podrà inscriure la indivisibilitat de la finca amb la superfície original ja què segons ha pogut comprovar Diari de Balears, l'any 1992, dos anys després de tenir la llicència d'obra definitiva, el regidor d'Inca va dividir la finca en dues parts, registrant la indivisibilitat després de realitzar aquesta operació.

El registre passà per alt aquesta irregularitat, probablement perquè quan es va dividir la finca, Seguí encara no havia registrat la llicència d'obra lliurada per l'Ajuntament el 1990 i que es va inscriure finalment el 1994. Una actuació «inusual», segons han explicat els funcionaris del registre de la propietat de Pollença. A més d'això, per dividir la finca és necessari comptar amb una autorització municipal, perquè el propi Ajuntament és l'únic capacitat per concedir una segregació de la finca. Evidentment, Seguí no va demanar aquesta autorització El regidor d'Urbanisme d'Inca, Bartomeu Seguí, no ha volgut realitzar cap declaració sobre aquests fets. «És un tema particular i jo no som qui ha fet aquesta operació», digué. Bartomeu Seguí fou, a la dècada dels 90, director general de Consum del Govern Balear.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.