algo de nubes
  • Màx: 14°
  • Mín:

Unes 200 persones fan pinya per clamar pels drets dels immigrants

Convocats per USO, denunciaren les polítiques del PP i de la UE

Unes 200 persones es congregaren ahir al passeig del Born de Palma i al carrer de la Constitució (davant de la Delegació del Govern central) per clamar a favor dels drets dels immigrants extracomunitaris i per criticar les polítiques aplicades a aquest col·lectiu per part del Govern de José María Aznar i de la Unió Europea (UE). La concentració, convocada per la Unió Sindical Obrera (USO), es perllongà més de tres quarts d'hora i hi foren presents el secretari general de la central, Rafa Pons, i el coordinador de l'àrea d'Immigració, Ernesto Baletto.

Tot i que els consellers del Govern Eberhard Grosske i Fernanda Caro, i el coordinador general d'Esquerra Unida a les Balears, Miquel Rosselló, hi havien estat convidats, cap d'ells, finalment, no hi va acudir. Ara bé, els que sí pogueren ser presents a l'acte foren desenes de colombians i equatorians, a més de magribins, romanesos, búlgars, argentins, illencs i espanyols (aquests dos darrers col·lectius eren minoria).

Una vegada més, el col·lectiu immigrant va demostrar la seva capacitat d'associacionisme i de mobilització i va introduir lemes fins ara mai no sentits als carrers de les nostres Illes, com «'Esto nos pasa, boludo, viejo, facha!» o «'Gobierno, carajo, relanza el trabajo!», amb expressions sud-americanes. L'èxit de la concentració va ser subratllat per Pons, qui va assegurar que «és la primera vegada que convocam els immigrants i ha anat bastant bé». Igualment va mostrar la disposició a prosseguir les mobilitzacions en col·laboració amb la Plataforma per la Democràcia i la Globalització Social.

Per la seva part, Baletto va denunciar el degoteig d'expulsions i que «n'hi ha 3.000 en carpetes». També va criticar «el retard en la tramitació dels papers» i «el rebuig d'ofertes de contractes de treball com a mitjà per regularitzar els immigrants». El coordinador d'immigració d'USO va puntualitzar que «volem contribuir a la Seguretat Social per garantir les pensions» i que «el problema de fons no és la immigració, sinó la situació a la qual ens han conduït, als països del sud, el Banc Mundial i el Fons Monetari Internacional».

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.