algo de nubes
  • Màx: 14°
  • Mín: 11°
13°

Sant Joan de Déu serà geriàtric i incrementarà els llits l'any 2005

L'Ib-salut, disposat a concertar-ne la «pràctica totalitat» de les places

La clínica Sant Joan de Déu confirmà ahir la seva pròxima reconversió en un recurs sociosanitari, especialitzat en atenció geriàtrica i concertat amb el Govern de les Illes Balears. El president Francesc Antich i la consellera de Salut, Aina Salom, autoritzaren la presentació del projecte, que s'executarà en 18 mesos des del pròxim mes de desembre. El gerent de l'Ib-salut, Juli Fuster, assegurà a Diari de Balears que aquest servei balear concertarà la pràctica totalitat de les places creades. Actualment, el concert afecta un màxim del 80 per cent de llits disponibles a Sant Joan de Déu, segons la demanda.

L'orde religiós invertirà un total de 90 milions d'euros en la reconversió de l'espai, que ampliarà els seus 103 llits actuals amb un edifici adjacent. El nou espai, de 3.600 metres quadrats sobre 6.000, disposarà de tres plantes amb vint cambres cada una. El director de Sant Joan, Josep Maria Vicens, explicà que la intenció primera és que les habitacions siguin individuals, sense desestimar que es puguin emprar com a dobles si s'escau. Vicens garantí igualment que «la majoria dels 178 treballadors» de l'hospital "inclosos els que fan feina a temps parcial" mantindran la seva plaça, tot i que alguns hauran d'actualitzar la seva formació pel nou projecte.

La renovació de Sant Joan de Déu preveu l'obertura d'una unitat geriàtrica per a malalts aguts, que donarà suport als hospitals de Son Dureta i de Son Llàtzer. Aquesta unitat oferirà tractaments de medicina interna, ortogeriatria, patologies múltiples i atenció a malalts fràgils, substituint els serveis actuals de cirurgia ortopèdica. Igualment, la clínica privada articularà una unitat per a estades mitjanes "més de 16 dies, sense cronificació" que atendrà no tan sols els ancians convalescents, sinó també joves amb seqüeles per accidents de trànsit o lesions medul·lars, entre altres. Finalment, Sant Joan habilitarà una unitat de cures pal·liatives per a pacients de malalties que no tenguin origen oncològic.

Com ja s'ha publicat, el Servei Balear de la Salut incrementa en l'actualitat les seves unitats de cures pal·liatives "d'una a tres" per a persones en estat terminal, la majoria de les quals pateixen alguna classe de càncer. Tot això arribarà acompanyat d'un centre de dia per als pacients de rehabilitació. El doctor Vicens es va declarar partidari de l'atenció ambulatòria, recordant que «la casa pròpia pot ser el millor lloc terapèutic». Segons Aina Salom, aquest pla d'ampliació i el futur concert amb Salut suposen «el punt final d'un període que tots hem viscut amb molta de preocupació». Pel president Antich, la remodelació de Sant Joan és una mostra més de la «justícia social» que ha pretès aplicar aquest orde religiós.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.