algo de nubes
  • Màx: 19.32°
  • Mín: 9.08°
10°

La zona del carrer Aragó de Palma ja supera els 76.000 habitants de dret

En quatre anys ha crescut amb més de 6.200 habitants, com tota la població d'Artà

76136
En algun edifici poden viure més de 50 persones. | J.MOREY.

La zona del carrer d'Aragó va superar a finals de l'any passat els 76.000 habitants i es va confirmar, d'aquesta manera, com la segona «ciutat» de les Illes Balears, tan sols per darrera de la resta de Palma, segons xifres de l'àrea de Població de Cort. Això s'ha produït gràcies que en els darrers quatre anys ha vist créixer el seu nombre d'habitants en 6.268 persones.

És a dir, des de l'1 del gener del 1998 fins a l'1 del gener del 2002 les catorze barriades adjacents amb el carrer d'Aragó han vist créixer la seva població una mitjana d'un 8'97 per cent, a un ritme de més de 1.500 persones anuals. És a dir, durant els darrers quatre anys les barriades limítrofes amb el carrer d'Aragó han assimilat una població equivalent, en quantitat, a la d'Artà, Muro o Sant Llorenç i anualment veuen augmentar el nombre d'habitants en xifres equivalents a la població de Sant Joan o Valldemossa.

Les barriades dels voltants del carrer d'Aragó que més han crescut, percentualment, durant els darrers quatre anys han estat les que comprenen el principi del carrer, El Mercat (que ha crescut un 17'64 per cent) i Marquès de Fontsanta (que ho ha fet en un 15'11 per cent); Son Cladera (que ha crescut un 14'57 per cent), i els Hostalets (que ho ha fet en un 9'87 per cent), Son Fortesa Sud (que ha vist créixer la seva població en un 9'64 per cent) i Pere Garau (que ha crescut un 9'23 per cent).

Per contra, les barriades que menys han crescut han estat Son Rul·lan (que ha estat l'única que ha perdut habitants, en un 10'45 per cent), Son Fortesa Nord (que ha crescut un 0'4 per cent), Mare de Déu de Lluc (que s'han incrementat un 0'9 per cent), Can Capes (que ho ha fet en un 3'39 per cent), Son Canals (que ha crescut un 7'39 per cent), Rafal Vell (que ha vist créixer la seva població en un 7'47 per cent), El Viver (que ha crescut un 8'06 per cent) i Son Gotleu (que ho ha fet en un 8'08 per cent). Així, les barriades més poblades de la zona són Pere Garau, el Rafal Vell, Son Gotleu, Marquès de Fontsanta, El Viver i Son Canals. Les sis barriades superen, per si soles, la barrera dels 5.000 habitants, i en total tenen uns 60.000 habitants.

L'Hospitalet, Móstoles... Aragó
La zona d'Aragó s'ha consolidat com un nucli urbà superpoblat. Al llarg de l'Estat espanyol el que fa unes dècades eren considerats com a pobles o barris ara superen els 100.000 habitants. És el cas de l'Hospitalet del Llobregat i la madrilenya Móstoles. La zona del carrer d'Aragó prest se sumarà a aquesta llista no gaire «honorífica». Tanta població entorn d'un carrer pot causar problemes socials. Ara, els polítics saben que els vots d'aquesta zona són ben decisius.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.