nubes dispersas
  • Màx: 13°
  • Mín:
11°

El mal temps crea greus problemes a les comunicacions per mar i aire

El port d'Eivissa es tancà i tres vols es desviaren a Son Sant Joan

El temporal que des de dijous horabaixa i tot el dia d'ahir ha fuetejat les Balears ha provocat greus problemes de comunicació marítima, especialment a Eivissa, on el port va estar tancat des de dijous horabaixa fins ahir al migdia, i també aèria, ja que tres vols alemanys amb destinació a la capital pitiüsa s'hagueren de desviar a Son Sant Joan. A partir d'ahir al migdia, tant el transport aeri com el marítim recuperaren la normalitat en el conjunt de l'Arxipèlag.

Dijous horabaixa el mal temps va obligar l'Autoritat Portuària de les Balears a tancar el port d'Eivissa, que no va ser operatiu fins el migdia d'ahir, fet que causà greus retards en les connexions d'aquesta illa tant amb la Península com amb Palma. El vaixell Sorolla, de Trasmediterránea, procedent de Barcelona, va arribar amb 24 hores de retard; l'Illa Botafoc, també procedent de la capital catalana, va registrar una demora de 9 hores. Les connexions entre Eivissa i Formentera quedaren suspeses dijous a causa del mal temps a l'estret des Freu. El trajecte del vaixell Federico García Lorca, de Balearia, quedà suspès. La falta de connexions durant els dos darrers dies a Eivissa ha generat que es noliegin transports especials, no regulars.

Precisament el vaixell Manuel Azaña, amb sortida prevista a Dénia dijous a les 13.30 hores, després de diversos intents va salpar i xocà amb un dic del port conegut com «el Mur» i hagué de tornar a atracar. El transport aeri va sofrir la seva hora crítica entre les 8 i les 9 del matí d'ahir, període de temps en el qual tres vols procedents d'Alemanya amb destinació a Eivissa foren desviats a Palma. Un vol d'Air Nostrum procedent de Palma i amb destinació a Eivissa es va cancel·lar.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.