lluvia ligera
  • Màx: 15.4°
  • Mín: 7.22°
10°

L'Ajuntament ordena la clausura de tres antenes il·legals de telefonia

Una normativa municipal regularà la ubicació de nous repetidors

L'Ajuntament ha ordenat la clausura d'activitat de tres antenes de telefonia mòbil que funcionen de forma il·legal. Els aparells es troben ubicats a un immoble de la plaça Carles V, a l'edifici Mantonia del Port i a l'Hotel Condes. En els dos primers casos s'han produït fortes crítiques per part dels veïns i, també de les comunitats escolars dels col·legis Porta des Moll i Norai, que estan propers.

Cap de les antenes, propietat de l'empresa Retevisión, disposaven de les llicències municipals d'obra, i d'activitat. Per aquest motiu, i davant la preocupació ciutadana, l'Ajuntament va obrir tres expedients d'infracció urbanística que encara es troben en tramitació. En un dels casos, fins i tot ja s'ha aprovat per ple l'ordre de demolició. El batle, Miquel Ferrer, ha explicat que de forma paral·lela, i a causa de la lentitud dels tràmits es va optar per seguir el sistema de clausurar l'activitat.

L'empresa de telecomunicacions va recórrer al jutjat aquesta mesura demanant que s'aixecàs de manera cautelar però el jutge ha confirmat la legalitat de les actuacions municipals. Ferrer ha indicat que «no estam en contra de les antenes de telefonia mòbil ni, amb aquesta actuació, volem dir que siguin perjudicials per la salut. És necessari posar ordre i que totes les activitats es desenvolupin amb els permisos municipals necessaris».

Ferrer ha avançat que els tècnics municipals han començat la redacció d'una normativa específica per antenes. Aquest pla definirà a quines àrees es poden instal·lar els aparells i quins requisits tècnics s'han de complir. Mentre, l'Ajuntament inspeccionarà totes les antenes de telefonia instal·lades al municipi per comprovar si funcionen de manera legal.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.