algo de nubes
  • Màx: 25°
  • Mín: 18°
18°

Medi Ambient destina 1'2 milions d'euros a ajudes als espais protegits

Finques i empreses en aquests àmbits tindran opció a les subvencions

La consellera de Medi Ambient, Margalida Rosselló, presentà ahir l'ordre que estableix el règim de subvencions per al finançament d'inversios en els espais naturals protegits (EPN) de les Balears. Amb un pressupost per a enguany d'1'2 milions d'euros, propietaris i treballadors (llogaters, amitgers) de finques i empreses situades en espais naturals protegits podran accedir a aquestes ajudes. Almenys un 33 per cent de l'extensió de cada finca amb opció a ajudes haurà d'estar inclosa en l'EPN.

Les activitats subvencionables són nombroses. Entre d'altres, podem trobar les següents: recuperacions naturals i paisatgístiques; preservació de sòls i aigües; rehabilitació d'edificacions, porxades, tancaments tradicionals i porxos; reduccions d'impactes visuals a les connexions d'aigua i electricitat; implantació i millora d'instal·lacions d'energies alternatives; inversions en camins; conservació del patrimoni cultural; producció i comercialització de productes autòctons, ecològics i de denominació d'origen; i prevenció d'incendis i plagues. L'ordre estarà a exposició pública fins el 17 d'abril. La consellera espera que les ajudes es facin efectives després de l'estiu.

Cap Salines  
La consellera de Medi Ambient, Margalida Rosselló, indicà ahir que «no hem rebut el nou projecte de la Demarcació de Costes per a l'extracció d'arena del jaciment del cap de ses Salines, però, pel que he pogut saber a través dels mitjans de comunicació, ens han donat la raó exposant la iniciativa a informació pública i reduint considerablement el volum i l'àmbit d'aprofitament». Rosselló assegurà que el seu departament estudiarà amb minuciositat el projecte de Costes per presentar-hi les al·legacions que consideri oportunes.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.