nubes dispersas
  • Màx: 19.09°
  • Mín: 13.93°
19°

Majorica amenaça de liquidar la companyia i vendre la marca

Els accionistes anuncien més mesures de reestructuració dels llocs de feina

En plena Setmana Santa, els accionistes de Majorica comencen a descobrir-se la caparutxa. La processó de l'agonia de l'emblemàtica indústria perlera arriba al final. A la vesprada del Dijous Sant, Majorica amenaça de «dissoldre» la companyia, confessant així les seves intencions inicials d'acabar amb l'empresa. A través d'un comunicat remès als mitjans, la direcció reconegué ahir per primera vegada no poder assegurar «la continuïtat de la companyia ni de la seva activitat a l'Illa, ja que en el seu procés de dissolució la marca podria acabar en mans d'un postor de fora de Mallorca». Els accionistes de Majorica contesten així a l'exigència del Govern perquè injectin 12 milions d'euros com a única solució per salvar la companyia.

Però el comunicat vessa també dures crítiques contra el Govern per «l'absolut menyspreu» a considerar el pla estratègic; per «intentar deslligar-se de qualsevol responsabilitat» i per «haver perdut cinc mesos en conversacions inútils». Per tot això, segons la direcció, «Majorica es troba en una situació crítica que obliga a adoptar mesures dràstiques de reestructuració sense comptar amb el suport del Govern». El comunicat és clar: els accionistes no tenen la intenció d'aportar els 12 milions d'euros, fet que suposa la temuda dissolució.

Aquest anunci fou interpretat ahir pel vicepresident Pere Sampol com una «amenaça no justificada, ja que segons explicà, «mentre hi hagi suspensió de pagaments, l'empresa no pot aplicar una nova regulació de feina, ni tampoc vendre, ni decretar fallida sinó és autoritzada pel jutge».

En referència a la possible venda de Majorica, l'empresa adverteix que «el traspàs de la companyia a altres mans no solucionarà els greus problemes estructurals, financers i de mercat que pateix». No obstant això, els accionistes insten el Govern a presentar-los un possible comprador que «tengui la solvència i l'ànim d'invertir 15 milions d'euros».

Acord social
Assolir l'acord social entre les parts implicades en la crisi de Majorica, de moment, havia resultat del tot estèril. La pugna i manca d'unió entre sindicats i comitès ha marcat el procés negociador fins al moment. No obstant això, ahir la visita de Sampol i Gosske a Manacor que es reuniren amb UGT, CCOO i comitès, va servir per posar els fonaments del tan desitjat acord social. Ara, el sindicat UGT i el comitè de joies tenen la intenció d'adherir-se al preacord.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.