nubes dispersas
  • Màx: 19°
  • Mín: 11°
19°

Els treballadors de Majorica temen una dràstica reducció de personal

CCOO creu que la petició de 12 milions d'euros és un risc polític, social i econòmic

77466
Dos representants del comitè de botigues de Majorica i els sindicalistes de CCOO. | M. FUSTER.

Els treballadors de Majorica temen una reducció molt més dràstica dels llocs de feina, davant la nova situació generada arran de l'exigència del Govern que els accionistes aportin 12 milions d'euros perquè l'Executiu autonòmic pugui avalar els 4'2 milions d'euros que havia promès abans de la suspensió de pagaments. L'empresa va reunir ahir els tres comitès d'empresa (fàbrica, botiga i joieria) amb la finalitat d'explicar-los l'encontre mantingut el dia anterior amb el Govern. El director de Recursos Humans, Antonio Barrionuevo, i el de finances, Carles Casals, varen anunciar que realitzarien una nova estratègia, però aquest cop de manera global en tot el grup de Majorica, inclosos els punts de distribució que tenen arreu del món.

Des del comitè de tenda, temen que aquesta nova estratègia passi per mesures més dràstiques i que aquest fet suposi una mayor reducció de personal. Tot i això, fins després de les vacances de Setmana Santa, Majorica no avançarà l'estratègia definitiva.

D'altra banda, José Benedicto, en representació de Comissions Obreres, va criticar el Govern per tenir paralitzades les negociacions durant aquests darrers cinc mesos des que s'encetà la crisi financera que travessa la indústria perlera. El sindicalista també va voler deixar ben clar que la petició de 12 euros als accionistes «és assumir un risc polític, social i econòmic». Segons Benedicto, l'Executiu «per arribar a aquesta conclusió, ho podria haver fet fa tres mesos». El sindicalista va dir que CCOO no entraria a debatre sobre les oportunitats de venda, però si hi ha nous inversors «hauran d'assumir el preacord signat amb els comitès».

Qui espera es desespera
Ja han passat cinc mesos des que s'anuncià la crisi econòmica de Majorica i, a hores d'ara, ningú no s'atreveix a augurar com acabarà. El cert és que després de tot aquest temps, els treballadors de Majorica estan cansats psicològicament de tanta pressió. De fet, ja són alguns els casos d'obrers amb problemes d'ansietat, estrès i depressió. Tot plegat, la incertesa, la desconfiança i el mal ambient, és la tònica dominant entre el personal de Majorica.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.