algo de nubes
  • Màx: 20°
  • Mín: 11°
20°

L'escola vol aules prefabricades per posar remei a la falta d'espai

La Sala es compromet a posar un solar i doblers per a un nou centre

El Claustre del Col·legi Públic Guillem Ballester de Muro demana a la Conselleria d'Educació la instal·lació d'aules prefabricades, per al proper curs. Aquesta és la solució plantejada per posar remei, de forma provisional, als greus problemes de manca d'espai del centre. Aquestes aules haurien de funcionar fins que es posi en marxa, per al curs 2003-4, la nova escola que encara s'ha de començar a construir. Aquesta petició es recull en una carta enviada per la direcció del centre a la Conselleria i a l'Ajuntament i en la qual es reclama a les administracions que accelerin els tràmits per edificar el nou col·legi.

En aquest document el Claustre reconeix obertament que «no tenim capacitat per assumir nous grups d'alumnes». El nombre d'alumnes matriculats a l'escola pública s'ha disparat en poc temps fins als 260 nins, que ara romanen distribuïts en set grups de primària i cinc d'infantil. Precisament l'augment d'alumnes al cicle d'infantil ha obligat a desdoblar dos cursos consecutius. D'aquesta manera s'han hagut d'emprar aules fixes com la de música i psicomotricitat. Inicialment s'havia plantejat la possibilitat de dividir les aules més grans. Ara el Claustre qualifica aquesta solució com a poc adequada.

En aquesta línia s'apunta que les aules resultants serien massa petites, hi hauria problemes de renous i també de ventilació. El Claustre expressa que la solució per al proper curs hauria d'adoptar-se l'estiu per posar-se en marxa a principis de setembre. De la mateixa manera es demana la creació d'una comissió integrada per Ajuntament, Conselleria i Escola, per fer el seguiment de les obres de l'escola.

Per la seva banda, l'Ajuntament va donar la primera passa ferma per a la nova escola aprovant, al darrer ple, el seu compromís d'aportar un solar de 9.100 metres ubicat vora l'actual institut. Les arques municipals hauran de participar amb 600.000 euros (100 milions de pessetes) en el finançament de la nova escola. A més, el Consistori també assumirà les obres de dotació dels serveis bàsics del solar així com dels accessos, i atorgarà la llicència d'obres de forma gratuïta.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.