nubes dispersas
  • Màx: 19°
  • Mín: 13°
19°

El fiscal diu que Monserrat ha dictat un acte «defensor» dels denunciats

Considera que la forma de valorar les proves del cas Formentera «no és exhaustiva»

El fiscal en cap del Tribunal Superior de Justícia, Antonio de Vicente Tutor, diu en l'escrit d'apel·lació a l'acte d'arxivament del magistrat Antoni Monserrat que és una resolució «defensora», ja que només valora les declaracions i documents que beneficien els denunciats i imputats, a més de considerar que sembla més una sentència que no un acte que resol una instrucció. De Vicente Tutor, que reitera la petició d'imputació del ministre Matas i la diputada Rosa Estaràs, indica que la decisió d'anul·lar la validesa dels informes dels Segura a causa d'un suposat robatori, «no és exhaustiva» i es refereix a altres possibilitats perquè s'hagin fet públics.

Així, el fiscal argumenta que els documents, on suposadament es valoraven les possibilitats electorals del PP entre les cases balears a Sud-amèrica, «haurien pogut ser lliurats (pels Segura) als seus superiors i que aquests els haguessin traït la confiança amb finalitats espúries». De Vicente Tutor es basa en les declaracions de la funcionària Pilar Baeza, que s'encarregava de les cases balears fins que arribà Maripau Segura, i qui digué al tribunal que, durant l'etapa d'Estaràs a la Conselleria de Presidència, «havia sentit parlar dels informes perquè qualcú li digué que no la tractaven massa bé».

Les raons per imputar Matas són, segons el fiscal, l'assistència a la reunió amb Estaràs, Cardona i Maripau Segura. També l'organigrama manuscrit per Jaume Matas és una altra de les raons i, finalment, la presència de Maripau Segura en el viatge a Sud-amèrica. Pel fiscal, el lacònic «no ho sé» amb què respongué Cardona per explicar la presència de Segura a l'avió, «pot ser absurd que es consideri un indici, però és ingenu no fer-ho». Quant a Rosa Estaràs, a més de participar en la reunió, era la destinatària d'uns informes que «contenen observacions per dirigir perversament el vot sud-americà al PP».

Llums i ombres
Segons el fiscal, les declaracions dels imputats en el Tribunal Superior, en lloc d'aclarir el que realment succeí, «no han fet més que augmentar les incerteses». L'escrit assegura que les explicacions que han fet «només han incrementat els dubtes i l'absoluta absència de respostes creïbles, versemblants i mínimament acceptables per explicar els buits que sorgeixen de la pròpia investigació».

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.