cielo claro
  • Màx: 24°
  • Mín: 19°
25°

Majorica no es vol comprometre a ampliar capital i cerca altres vies

CCOO tem que presenti la fallida davant les exigències del Govern

L'empresa Majorica està cercant alternatives a la nova situació provocada pel Govern de les Illes Balears, que exigeix una ampliació de capital de devers dotze milions d'euros "2.000 milions de pessetes" enfront dels 3 que els accionistes volien invertir per reflotar l'emblemàtica empresa manacorina. Ahir horabaixa hi hagué una reunió entre els representants de l'Executiu autonòmic i els accionistes de Majorica, en la qual es va donar a conèixer la posició del Govern de no avalar el préstec de 4'2 milions d'euros si els accionistes no amplien el capital exigit.

Pere Tries, gerent de l'Institut d'Innovació Empresarial de les Illes Balears, va explicar que «aquesta inversió és necessària per assegurar la viabilitat de l'empresa a curt termini, per mantenir els llocs de feina dels qui queden i per assegurar els doblers de les prejubilacions». Tries va expressar que «d'aquí a pocs dies, Majorica haurà de presentar una solució. De moment, estan estudiant la nostra proposta i segurament presentaran alguna alternativa, si bé en cap moment no s'han compromès a ampliar el capital exigit per l'Executiu». En un comunicat de premsa remès ahir per Majorica, la indústria mostra la seva sorpresa per les declaracions fetes divendres des de les conselleries de Treball, Hisenda i Pressuposts, i d'Economia, Comerç i Indústria, «comunicant als empleats la seva decisió de no donar suport al pla estratègic de la companyia».

El representant en l'àmbit estatal de Comissions Obreres, José Fuentes, va comentar que tem que Majorica presenti la fallida a causa de la nova exigència, del Govern balear, que els accionistes han d'injectar un capital de dotze milions d'euros. El sindicalista criticà que «anam malament i de cada vegada pitjor i l'Executiu, amb aquesta actitud, posa en perill el preacord que ha firmat el 90% dels treballadors, i tot per uns 700 milions de pessetes que l'empresa haurà de tornar».

Fuentes augurà que hi haurà mobilitzacions i va apuntar que «ningú no ens acusarà de passius». Avui al matí CCOO i els comitès de tenda i fàbrica es pronunciaran respecte d'aquesta difícil situació. D'altra banda, la secretària d'Organització de CCOO a les Balears, Joana Redondo, advertí de la importància de solidaritzar-se encara més amb la plantilla. En un acte organitzat per les dones d'Esquerra Unida, destacà l'exponent de normalització de la incorporació de la dona a la feina a Manacor que suposen les treballadores de Majorica.

Accionistes a l'atac!
Majorica, a través d'un comunicat, es va mostrar ahir sorpresa per les propostes de Grosske, Sampol i Mesquida. «Davant d'aquesta nova situació, Majorica S.A. anuncia que realitzarà en el pla estratègic les variacions que siguin necessàries per permetre la superació de l'actual situació crítica i la continuïtat de la companyia, objectiu pel qual està treballant des del novembre», digué. Accionistes a l'atac!

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.