algo de nubes
  • Màx: 17.67°
  • Mín: 8.69°
14°

Les ofertes per les obres de sa Costera van de 51 a 60 milions d'euros

Les pliques presentades per cinc constructores són estudiades pels tècnics del Ministeri

Les cinc constructores que opten a l'adjudicació de les obres de transvasament de l'aigua de sa Costera han presentat ofertes econòmiques que oscil·len entre els 51 i els 60 milions d'euros (entre 8.485 i 9.983 milions de pessetes). Les cinc candidates són: Fomento de Construcciones y Contratas (FCC); Unió Temporal d'Empreses (UTE) Construcciones Especiales y Dragados-Dragados, Obras y Proyectos; Mecso-Entrecanales Cubiertos SA; Unió Temporal d'Empreses (UTE) Ferrovial-Agroman-SA de Trabajos y Obras-Obras Huarte Laín; i, finalment, Actividades de Construcción y Servicios (ACS), propietat del president del Reial Madrid, Florentino Pérez.

Les pliques d'aquestes cinc constructores (dues d'elles són unions temporals d'empreses) foren obertes dimecres passat. A partir d'ara, segons informaren fonts del Ministeri de Medi Ambient, institució adjudicadora (amb Jaume Matas al capdavant), els tècnics d'aquest departament estudiaran les pliques i comunicaran als aspirants les correccions que calguin. Aquestes correccions respecte dels requisits i les condicions del Ministeri poden suposar variacions en les ofertes econòmiques, tant a l'alça com a la baixa. El fet d'haver presentat l'oferta més baixa no suposa, en principi, cap avantatge, ja que les correccions, en ser aplicades, poden significar un encariment de la proposta inicial. Una vegada ajustats els detalls i les valoracions, aleshores el Ministeri obrirà la fase definitiva de licitació.

Les cinc pliques foren presentades el 28 de febrer, però no foren obertes fins el passat dimecres, 20 de març. Els referents econòmics previs, establerts pel Ministeri, eren els següents: 564.732 euros per a la redacció del projecte (94 milions de pessetes) i 56'5 milions d'euros per a l'execució (9.400 milions de pessetes). Declarades d'interès general a través d un reial decret de 1992, el Ministeri no convocà la presentació de pliques fins el passat octubre. El projecte consisteix a transvasar l'aigua de la font de sa Costera fins a la badia de Palma. La consellera de Medi Ambient, Margalida Rosselló, ha demanat reiteradament més celeritat en l'execució de les obres.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.