algo de nubes
  • Màx: 18.04°
  • Mín: 14.72°
16°

El Govern condiciona l'aval al fet que Majorica injecti dotze milions d'euros

La proposta de l'Executiu provocà desànim i indignació entre els treballadors

El futur de Majorica resta més incert que mai, pendent de la injecció de capital per part dels accionistes. El Govern de les Illes condiciona l'aportació d'un aval de 4'21 milions d'euros a l'empresa Majorica a l'aportació d'un capital, per part dels propietaris, de 12 milions d'euros. La condonació del banc d'un 50 per cent del deute contret per Majorica també és una de les condicions del Govern. La proposta de l'Executiu va desanimar i indignar els treballadors de fàbrica i tenda, que ahir a les 20.00 hores del vespre reberen la notícia dels seus comitès, els quals amenaçaren de fer mobilitzacions més contundents.

La proposta del Govern deriva de la conclusió d'un informe tècnic sobre el pla de viabilitat presentat per Majorica a l'Executiu. Així, l'empresa ha d'afegir 9 milions d'euros més als 3 milions que en un principi anuncià que oferiria. Sota les ordres d'un estricte secretisme, el vicepresident Sampol, acompanyat dels consellers d'Hisenda, Treball i Presidència, mantingué ahir horabaixa dues reunions, la primera amb els sindicats d'UGT i CCOO, i la segona amb els tres comitès de fàbrica, tenda i joies de Majorica i els sindicats.

L'objectiu era presentar les conclusions de l'informe econòmic elaborat pel Govern sobre la situació financera de l'empresa. Unes conclusions que tiren a terra la intenció de l'empresa d'injectar 3 milions d'euros per aixecar-la, ja que, segons l'auditoria, «són totalment insuficients i només serveixen per pagar les prejubilacions, els acomiadaments i assegurar la subsistència de l'empresa de deu a dotze mesos», segons el Govern.

L'assemblea dels obrers de tenda i fàbrica deixà palès el desànim general, perquè ara «tot és paper banyat. El Govern ha trigat massa a reaccionar», digueren. Tanmateix, segons els obrers, «la intenció del Govern és que tots feim pinya perquè l'empresa vengui a un possible comprador, però això no és sinònim de salvació». El sindicat d'UGT i el comitè de joies donen total suport a l'oferta del Govern i faran pinya perquè els accionistes venguin Majorica.

Crit unànime
La crisi de Majorica s'ha estès sentimentalment a tots els sectors econòmics i socials de Manacor. La Unió de Comerciants, empresaris i veïns de la ciutat han adreçat una carta al president Antich per demanar-li que el «Govern avali el préstec, segons es desprèn dels preacords assolits, i així garantir la continuïtat de l'empresa a Manacor, al mateix temps que es garanteix el futur econòmic dels nostres pobles».

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.