algo de nubes
  • Màx: 16.97°
  • Mín: 9.88°

Salut contractarà fins a cent metges més per l'augment de la població

Els sindicats mantenen les protestes, tot i l'oferta que avui fa el Serbasa

El Servei Balear de la Salut "Serbasa, altrament dit Ibsalut" proposarà avui un increment de les contractacions de personal mèdic entre 70 i 100 facultatius per compensar el creixement de la població. A més, l'Ibsalut oferirà als treballadors un avançament a tres anys, com a molt, del procés d'homologació salarial del personal estatutari envers els funcionaris de la CAIB, a més d'un calendari per a la creació d'un estatut comú als treballadors sanitaris amb una nova taula salarial en tots els casos, segons va confirmar a Diari de Balears el gerent, Juli Fuster.

L'oferta suposa un increment del 4 per cent dels sous dels metges; una reducció del 35 per cent de les diferències salarials en el cas del grup C, del 30 en el grup B; i un acostament del 40 per cent per a personal administratiu i per a zeladors, en un màxim de tres anys. Aquestes ofertes s'hauran de plasmar avui perquè els sindicats CCOO i CSIF aturin les protestes encetades ara fa una setmana, amb un tancament de representants a les seus de l'Ibsalut i d'Interior, a la qual cosa s'afegeixen manifestacions diàries a Son Dureta.

De fet, les protestes no s'interrompran avui: mentre que a Son Dureta CCOO i CSIF protestaran contra les desigualtats salarials i de feina que pateixen els treballadors de l'antic Insalud, a la plaça Berenguer de Palou de Palma, treballadors de l'empresa pública Gesma tornaran a demanar la dimissió dels seus dirigents. Ahir un altre col·lectiu laboral "l'Aprosven, de salut mental" s'afegí a les protestes sindicals, explicant que «el problema dels sous i dels horaris és culpa de la consellera Salom, pel fet d'acceptar les transferències de Sanitat en les condicions en què les acceptà».

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.