algo de nubes
  • Màx: 15.01°
  • Mín: 7.61°

Vuit-centes del milenar d'antenes de telefonia mòbil són il·legals

Set casos de 117 inspeccions superaren els límits de radiacions

El conseller d'Innovació i Energia, Príam Villalonga, assegurà ahir, en la presentació de les noves normes cautelars de telecomunicacions, que el 80 per cent de les mil antenes de telefonia mòbil instal·lades a les Balears són il·legals. És a dir, unes 800 d'aquestes antenes presenten alguna irregularitat o no disposen de totes les llicències adients en la seva instal·lació, si bé amb les noves normes cautelars tindran la possibilitat de legalitzar-se. No obstant això, Villalonga advertí que algunes antenes ho tindran impossible i hauran de ser desmantellades.

Des de fa un any, la Conselleria té en funcionament un servei d'inspecció de radiacions a disposició de particulars i institucions. Durant aquest mateix any, s'han realitzat 117 inspeccions per comprovar si les emissions de radiació superen els límits permesos. D'aquestes 117 inspeccions, la majoria concentrades en els darrers dos mesos, coincidint amb una major sensibilització social, en 7 casos s'han trobat incompliments, situació que ha estat comunicada als ajuntaments respectius, però finalment s'hi han trobat solucions.

En relació amb les normes territorials cautelars, que va aprovar el Consell de Govern divendres passat, el conseller recordà que estaran vigents fins a l'aprovació del pla director sectorial de telecomunicacions, prevista per a final d'enguany. La nova regulació transitòria balear pretén assolir un equilibri entre el que és imprescindible protegir (la salut de les persones i el paisatge, evitant sobretot la proliferació d'antenes en el medi rural) i l'interès dels ciutadans a poder gaudir de la telefonia mòbil i d'altres tecnologies, donant resposta a la intensa demanda actual.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.